Fendi’den mezar yeri için damatlık

Güncelleme Tarihi:

Fendi’den mezar yeri için damatlık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2008 00:53

Ülkemizde rüşvet-bahşiş tartışması yaşanadursun İtalya’dan ilginç bir rüşvet haberi geldi. Dünyaca ünlü moda devi Fendi’nin kurucusu Paola Fendi, ünlüler mezarlığı Campo Verano’da bir mezar yeri karşılığında kabristan yönetiminden birine "damatlık" diktiği için mahkemeye verildi.

İLK duruşması önceki gün yapılan dava sonucunda suçlu bulunması halinde dünyanın sayılı moda ikonlarından Fendi deri giyim imparatorluğunun kurucusu 76 yaşındaki Fendi’nin 16 aya kadar hapis cezası alması bekleniyor. Ancak İtalyan yasalarındaki yaş haddi nedeniyle modanın emekli kraliçesi hapse girmeyecek. İtalya’nın günlük gazetelerinden Il Messaggero’nun haberine göre Fendi’yle birlikte aralarında politikacı ve bürokratların da bulunduğu 18 kişi daha aynı suçtan yargılanıyor. Sanıklar, ancak çok özel insanların yattığı Roma’daki Campo Verano’dan yer kapabilmek için evrakta sahtecilik yapmakla suçlanıyorlar. Bugün mezarlıkta sadece burada daha önceden bir aile mezarlığı bulunanlara veya çok nadir nişanlardan birine sahip olanlara yer verilebiliyor. "İtalya Cumhuriyeti Şövalyesi" ya da Katoliklerin ruhani lideri Papa’nın verdiği benzeri nişanlara 16 kişi sahip.

Fendi’nin uğruna adını lekelemeyi göze aldığı mezarlıkta sinemanın devleri Marcello Mastroianni, Roberto Rossellini ve Luchino Visconti gibi ünlüler yatıyor. Mahkemeden yapılan açıklamada davaya bugün ve yarın devam edileceği duyuruldu.

Çin Seddi’ne damgasını vurmuştu
/images/100/0x0/55eb1e6cf018fbb8f8ac5f34


Fendi, en görkemli defilesini 2007 yılında dünyanın 7 harikasından biri olan Çin Seddi’nde gerçekleştirdi. Muhteşem ışık gösterisiyle sunulan defilede Çin Seddi, dünyanın en uzun podyumu olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!