82 hâkim ve savcı göreve iade

Güncelleme Tarihi:

82 hâkim ve savcı göreve iade
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 20:32

ANAYASA değişikliğiyle adı ve yapısı değiştirilen Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu, FETÖ soruşturmaları kapsamında 2’si ByLock’tan, 105’i ise itiraf ve incelemelerden toplam 107 hâkim ve savcının daha ihracına karar verirken, meslekten çıkarılan 82 hâkim ve savcı da görevlerine iade edildi. HSYK, 329 hâkim ve savcının yeniden inceleme taleplerini ise reddetti.

Haberin Devamı

HSYK’nın dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre, 4 Mayıs’ta toplanan Kurul, meslekten çıkarma kararlarına karşı ‘yeniden inceleme’ talebinde bulunan 411 hâkim ve savcının soruşturma dosyasında yer alan bilgi, belge ve tüm delilleri inceledi. Yeniden inceleme dilekçeleri kabul edilen 82 hâkim ve savcı hakkında verilen meslekten çıkarma kararları kaldırılarak görevlerine iadelerine hükmedildi. 329 hâkim ve savcının ise yeniden inceleme taleplerinin esastan reddine karar verildi.

TELEFONDA BYLOCK BULUNDU

HSYK Genel Kurulu’nun FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 107 hâkim ve savcıyı meslekten ihraç etmesine dair kararı da dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre 2 hâkim, savcının başkaları üzerine kayıtlı ancak kendilerinin kullandığı belirlenen telefonlarında örgütün haberleşme programı ByLock bulundu. 105’inin ise itiraflar üzerine yapılan çalışmalar sonucunda meslekte kalmaları uygun görülmedi. Meslekten çıkarılanların 10 gün içinde HSYK Genel Kurulu nezdinde yeniden inceleme talebinde bulunabileceği vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!