Teslim olmak yok

Güncelleme Tarihi:

Teslim olmak yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2008 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’a, "Laiklik bana emanet diyor. Ciğeri kediye emanet ederim, laikliği sana emanet etmem" diye seslendi.

Baykal dün parti grubunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de ağır ifadelerle eleştirdi. Türban düzenlemesine destek olanları da "Liberal-demokratlar, yağcılar, hasatçılar" olarak sıralayan Baykal özetle şunları söyledi:

MEYDAN OKUMA AŞAMASI Anayasal düzeni ihlal etmenin de bedeli vardır. Karşımızdaki konu türban değil, laikliktir. 71 yıl sonra laikliğin tam yıldönümünde tarih, tebessümle bu olayı izliyor. Laikliğe yönelik en ağır darbelerin hazırlıkları yapılıyor, işbirlikleri gerçekleştiriliyor ve bu süreç topluma dayatılıyor. Bu tarihi süreç artık açıktan meydan okuma aşamasına gelmiştir.

İMANIN ŞARTI MI TESETTÜR "Efendim İslamiyette tesettür var." Doğru. Kuranı Kerim’de çok şey var. İmanın şartları arasında tesettür var mı? İbadetin içinde tesettür var mı? Yani namazı bozmuyorsa, toplumsal yaşamda saçın bir kısmının gözükmesi niye sorun oluyor?

HESABINI MAHŞERDE VER Faiz, yetim hakkı yemek, namuslu kadınlara iftirada bulunmak büyük günahtır. Tesettür yok bu listede, ama onlar var. Herkes hesabını huzur-u mahşerde, Allah’ın önünde verir, sana ne kardeşim? Niçin bunu Anayasa kuralı haline getiriyorsun?

HUMEYNİ DE BÖYLE GELDİ Bunların peşine takılanlar arasında birinci grupta liberaller, demokratlar var. Humeyni’ye de önce libarallerle demokratlar destek verdi. Humeyni geldi önce o demokratları, liberalleri tasfiye etti. Bunların dışında ne solcu, ne sağcı, ama yağcı bir grup var. Kimin borusu ötüyorsa ona yalakalık yaparlar. Ama yağcılığın kimse için garantisi yoktur. Mezbahaya götürülen dananın kasabın bıçağını yalayarak kendisini kurtarması mümkün değildir.

BİR DE HASATÇILAR VAR Bir de hasatçılar var. "Ya bu iş kárlı iş, bunun siyasi yararını sadece onlara mı bırakalım, bizim de siyasi harmandan payımız olsun" diye ayak uyduranlar var. "Bunların elinde istismarı alalım" diyorlar. "Dindar Cumhurbaşkanı seçtirmedi" demesinler diye koştular o dindar dedikleri Cumhurbaşkanı’nı seçtirdiler. Aferin, iyi yaptın. Şimdi hazır olsunlar. Yarın "Okuyan bu çocuklar memur olsunlar" dedikleri zaman da istismarda frene mi basacaklar? O istismarı önlemek için ne yapacaksın? Bunun dozu nerede ortaya çıkacak?

YANLIŞ DİNSEL YORUM Türkiye artık dinselleşen, temel referansın artık din olmaya başladığı bir toplumsal düzene doğru bilinçli olarak götürülüyor. Yanlış bir dinsel yorumu Türkiye’ye dayatıyorsunuz. Bakın Türkiye ayağa kalktı, bunu bir anlamı yok mu? Anayasa’nın tümünü atmak senin yeminini inkar etmen anlamına gelir. "71 yıllık Anayasa’nın özünü ben istersem kaldırırım" diyemezsin. Bu büyük bir mücadele. Bu mücadele devam edecek Türkiye’de. Teslim olmak yok.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!