Seçimi Çağdaş Haritacılar kazandı

Güncelleme Tarihi:

Seçimi Çağdaş Haritacılar kazandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2008 18:51

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin 2-3 Şubat 2008 tarihlerinde gerçekleştirilen 20. Olağan Genel Kurulunda, Çağdaş-Demokrat Harita Mühendisleri 898 oy alarak 530 oy alan Meslekte Birlik Platformuna karşı seçimi kazandı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2700 üyesi bulunan Şube seçimlerine katılımın yoğun olması dikkat çekiciydi. Konuya ilişkin yayınlanan basın bildirisinde aşağıdaki görüşlere yer verildi:

 “Çağdaş-Demokrat Harita Mühendisleri olarak, mesleki sorunların ülke sorunlarından bağımsız olmadığından hareketle, yaşamın her alanında mesleğimize ve ülkemize sahip çıkmak, değerlerimizi aydınlık geleceğimize taşımak için aday olduk.

Mesleğimizin toplum yararı çerçevesinde yürütülmesi, bilimin ve teknolojinin halkımızın gereksinimleri doğrultusunda kullanılması ilkeleri, çalışmalarımızın temelini oluşturmaya devam edecektir. Seçim sonuçları üyelerimizin bu yöndeki irade beyanı olmuştur.

Gücümüz örgütlülüğümüzdür. Örgütlülüğümüzün sonucu kazanılan seçim başarısı, iktidarın meslek odaları üzerindeki baskılarına en anlamlı yanıt olmuştur. Harita mühendisleri, Odalarının çağdaş ve demokrat yüzünü net biçimde ortaya koymuştur. Bu başarının yeni dönemde sürdürülmesi coşkusu ve ivmesi yaratılmıştır. Yönetimlerin başarısının meslektaşlarımızın paylaşımları ve katkıları ile artacağına inancımız bir kez daha kanıtlanmıştır.

Haberin Devamı

Yönetmek için değil, üyelerimizle beraber çalışmak için aday olduk. Üyelerimiz de bu talebimize destek verdi. Bir kez daha Harita Mühendisleri AKP iktidarı destekli Meslek Birlik Platformunu değil , Çağdaş-Demokrat Harita ve Kadastro Mühendislerini İstanbul Şube Yönetim Kuruluna getirmiştir. Üyelerimiz Odamızın tarihine ve birikimlerine bir kez daha sahip çıkmış ve destek vermiştir. Bu başarıyı ve mutluluğu kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

Seçim sonuçlarına göre yeni yönetim kurulu aşağıdaki biçimde oluştu:

 ASIL                                                              YEDEK

 Yrd. Doç. Dr. M. Tevfik Özlüdemir                 Doç. Dr. Rahmi Nurhan Çelik

Prof. Dr. N. Necla Uluğtekin                           Yük. Müh. E. Özgür Avşar

Yük. Müh. Mahmut Gültekin                           Yük. Müh. Kerem Halıcıoğlu

Yük. Müh. Taylan Öcalan                               Yük. Müh. Özgür Avcı

Müh. Selahattin Avşar                                     Yük. Müh. Ercüment Ayazlı

Haberin Devamı

Müh. Mehmet Hışır                                         Müh. Engin Kaya

Müh. Tekin Akçapınar                                    Prof. Dr. Erol Köktürk

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!