TÜSİAD: Dünya krizi biz türbanı konuşuyoruz

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD: Dünya krizi biz türbanı konuşuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2008 15:04

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, türban tartışmasına değinerek, “Ortada bir sıkıntı olduğu muhakkak. Ama bu sıkıntı bugün tartışılandan daha geniş boyutlara sahip” dedi.

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, bütün enerjinin ekonomiye yoğunlaştırılması gerekirken, bir süredir aslında çok daha rahat bir zamanda tartışılması gereken bir konunun, türban konusunun, gündemin birinci maddesi haline getirildiğini kaydetti.

Yalçındağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Ortada bir sıkıntı olduğu muhakkak. Ama bu sıkıntı bugün tartışılandan daha geniş boyutlara sahip. Evet, bir yanda başını örttüğü için eğitim sürecinde zorluk çeken genç kızlarımız var. Diğer yanda, 15 yaşında istemediği halde zorla kapatılanlar da, birkaç yıl sonra çevre baskısıyla başını örtmek zorunda kalmaktan korkanlar da var.

Ayrıca inanın kadınlarımızın tek sorunu da bu değil. Ülkemizde kadınlarımızın birçoğu çok daha ağır, çok daha derin sorunlarla mücadele ediyor. Toplumsal hayatta eşitsizlik, eğitimsizlik, istihdama katılma zorluğu, aile içi şiddet, belirli yörelerdeki ağır töre baskısı gibi vahim sorunlar...

İşte tam da bu nedenle, Türkiye'yi bir refah toplumuna dönüştürmek ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek verebilmek için temel ekonomik ve sosyal sorunlarımızı öne almalı, gündemimizi dünyadaki gelişmelere uygun hale getirmeliyiz. Aksi halde küresel dalga, yaşam biçimimize bakmaksızın hepimizi önüne katıp sürükleyebilir.”

TÜRBANI DEVAMLI GÜNDEME GETİRMENİN GEREĞİ YOK

Haberin Devamı

TÜSİAD Tanıtım Komisyonu Başkanı Ümit Boyner ise türban konusunun bir sorun olduğunu vurgulayarak, “En büyük sorun buymuş gibi ortalığı germenin, gündem yaratmanın bir şeyi yok. Gözümüzü çok başka yerlere dikmemiz lazım. O ayrı bir konu. Bunu devamlı gündeme getirmenin gereği yok” değerlendirmesi yaptı.

TÜSİAD’ın her konuda hükümetle görüş alışverişi içinde olduğunu, hem desteklediğini hem de eleştirdiğini ifade eden Ümit Boyner, hükümetle her zaman aynı fikirde olmayabildiklerini de kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!