AKP Gençlik Kolları'na Rum Başkan

Güncelleme Tarihi:

AKP Gençlik Kollarına Rum Başkan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2008 14:173dk okuma

Kosta Salto, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla AKP Gençlik Kolları Başkanlığı görevine atandı.

Bozcaada'yı her ziyaretinde Türk ve Rum halkın et ve tırnak gibi olduğunu ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son gelişinde AKP İlçe Başkanı Salih Güner'e, partisinin Gençlik Kolları Teşkilatı olup olmadığını sordu. Başkan Güner, adada çok fazla genç bulunmadığını, bu nedenle gençlik teşkilatını kuramadıklarını söyleyince Başbakan Erdoğan yanındaki Kosta Salto'yu göstererek, “İşte sana Gençlik Kolları Başkanı” dedi.

Bu ziyaretten bir süre sonra AKP İlçe Başkanı Güner, Kosta Salto'yu, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla AKP Gençlik Kolları Başkanlığı görevine atadı. AKP Bozcaada İlçe Başkanı Salih Güner'in çağrısıyla partiye katılan, bir süre sonra da ticaretle uğraştığı için yönetime girip, ekonomiden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Kosta Salto, yeni görevi için de kolları sıvadı, gençleri örgütlemek için çalışma başlattı.

‘HERKESİ KUCAKLIYORUZ’

AKP Bozcaada İlçe Başkanı Salih Güner siyasi görüşleri, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun herkesin AKP'de yer almasını sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Güner, “Çünkü bu topraklarda hepimiz birlikte yaşıyoruz. Dinler arasındaki dayanışma çok önemli. Kosta, Hıristiyan ben ise Müslümanım. Ama sonuçta Türk vatandaşıdır. Onu ayırmamız mümkün değil. Rengi, dini, ırkı ne olursa olsun herkesi kucaklıyoruz. AKP'nin açılımı ve kazanımı da budur. Ama aynı zamanda şunu da istiyoruz. Biz nasıl Bozcaada'da kilisenin onarımını yapabiliyorsak, Rodos Adası'ndaki camilerimizin de Rum idareciler tarafından onarılmasını istiyoruz. Amacımız toplumsal parti olmak” dedi.

BÜTÜN GENÇLERİ ÜYE YAPTI

Bozcaada'da doğduğunu, ilköğretimini İstanbul'da bir Rum okulunda tamamladıktan sonra adaya dönerek burada bir Türk okulunda lise eğitimini bitirdiğini ve Erzurum'da askerliğini yaptığını anlatan Kosta Salto siyasete nasıl girdiğini şöyle anlattı:

“Parti teşkilatı kurulduğunda Salih başkanımız ‘Seni yanımızda görmek istiyoruz’ dedi. Ben de bundan mutluluk duydum ve ilçe yönetimine girdim. Sonra Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan adayı ziyaret etti. Kendisiyle görüştük. Gençlik Kolları Teşkilatı olmadığı için beni başkan olarak önerdi. Ben de teşkilatlanma çalışmalarına başladım. Gençlerle akşamları toplanıyoruz. Ben başkan olmadan önce burda bizim partide hiç genç yoktu. Şu anda adadaki bütün gençler benim üyem oldu. Benim AKP'li olmam ve arkadaşlarımın beni destekleyip, benimle olmaları mutluluk verici. Ada için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Önümüzde bir seçim var ve belediyeyi de alabilirsek o zaman daha iyi çalışmalar yapacağız.”

“AKP'DE NE İŞİN VAR"

Hıristiyan bir Türk vatandaşı olduğunu, AKP'de siyaset yapmasının da bazılarınca yadırgandığını söyleyen Salto, açılımcı, katılımcı bir parti olduğu için AKP'ye sıcak baktığını, Başbakan'ın ada ziyaretlerinde Rumlar'a yaklaşımı, sorunlarıyla ilgilenmesi, çözümler üretmesinin de kararında etkili olduğunu belirtti.
Salto, “İnsanlar hep gelip bana ‘Senin ne işin var AKP'de?’ diye soruyor. ‘Sen Rumsun’ diyorlar. Ne alakası var. O zaman ben ülkeyi terk edeyim. Ben olaya AKP'liyim, Türküm, Rumum diye bakmıyorum. Benim görüş açım, bir dünya var ve herkes bunun içinde yaşıyor. Türkiye'de, Fransa'da veya Yunanistan'da olmuşum hiç önemli değil. Ben konuya böyle bakıyorum” diye konuştu.

“İSTEYEN BAŞINI ÖRTER”

Türkiye'de yıllardır tartışılan türban sorunuyla ilgili görüşlerini de açıklayan Kosta Salto, ülkedeki Müslümanlar'ın sürekli türbanı tartıştığını, buna anlam veremediğini vurguladı. Salto bu konuda şunları söyledi:

“Sana ‘Niye başın açık’ diyorlar mı? O zaman ‘Niye başın kapalı’ da denmesin. Herkes istediği gibi başını açar veya kapatır. O kimseyi ilgilendirmez. Türkiye herkesin dinini özgürce yaşayabildiği bir ülke. Müslümanlar camiye giderek ibadetlerini yaparlarken, bizler de dilediğimiz gibi kiliseye giderek ibadetimizi yapıyoruz. Bir Hıristiyan olarak benim AKP'de siyaset yapabiliyor olmam Türkiye'de dinler arası çatışmaların yaşandığını ileri sürenlere örnek olsun. Tabii ki her yerde fanatikler vardır. Bugün Yunanistan'a da gitseniz bir fanatik çıkar konuşur. Türkiye herkesin özgürce yaşayabildiği bir ülkedir. Bu ülkeyi çok sevdiğim için burada kaldım ve çok mutluyum.”

Oğlu Kosta Salto'nun AKP'de görev almasının dinler arası diyalog için bir örnek olduğunu belirten Rum Ortodoks Cemaati'nin Başkanı 70 yaşındaki baba Simyon Salto da, “Şimdi her şey gençlikten bekleniyor. Bu nedenle oğlumun siyasette girmesi iyi oldu. İnşallah iyi işler yapıp milletten teşekkür duyarlar” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!