Davacıyız

Güncelleme Tarihi:

Davacıyız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2008 00:13

Taksim Meydanı'nda yılbaşı gecesi turist kadınları taciz edildikleri iddiasıyla gözaltına alınan biri İran uyruklu olmak üzere 5 kişi ifadelerinin alınmasının ardından savcılığın talimatıyla 57 YTL para cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı.

DİLEKÇEYİ OKUMAK VE GÖNDERMEK İÇİN TIKLAYIN...

Eğer tacizci magandaların 57 YTL ile kurtulmasına isyan ediyorsanız bu dilekçeyi Adalet Bakanı'na gönderin. Bu dilekçeye katılıyor altına imzanızı atıyor ve Adalet bakanı'na gönderilmesini istiyorsanız tıklayın…..
Haberin Devamı


YORUM VE DÜŞÜNCELERİNİZİ YAZMAK İÇİN TIKLAYIN...

YAZDIKLARINIZI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

UTANDIRAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...





SİZDEN UTANIYORUM! YONCA TOKBAŞ YAZIYOR TIKLAYIN.....

"MUTLAKA KAMU DAVASI AÇILMALI"

Kader Başkanı Hülya Gülbahar 57 YTL'ye serbest bırakılan tacizciyle ilgili çarpıcı çarpıcı açıklamalarda bulundu:

/images/100/0x0/55eb52e6f018fbb8f8b9e9b0

Gülbahar şunları söyledi:

Türk Ceza Kanunu'nun 102. maddesine göre, Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişi, mağdurun şikayeti üzerine, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Haberin Devamı

3. bendin d fıkrası uyarınca birden çok kişi tarafından yapıldığı veya yapılmaya çalışıldığı takdirde ceza yarı oranında artıldığı gibi, mağdurun şikayetine bağlı değildir. Mutlaka kamu davası açılması gerektirir.

Eğer savcı isteseydi TCK'da bu konuyla ilgili 4 madde bulabilir ve zanlıların cezalandırılmasını sağlayabilirdi. Hukuki düzenleme yok deniliyor ancak, TCK'da ilgili kanun vardır ve ceza gerektirir.

Yeni kanun beklenene kadar, yürürlükte olan kanun uygulanmalıydı. Geç kalınmış sayılmaz, mutlaka kamu davası açılması gerekir.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!