2008’e de taciz ve magandalarla girdik

Güncelleme Tarihi:

2008’e de taciz ve magandalarla girdik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2008 00:00

Türkiye 2008’e de umutla, coşkuyla, eğlenceyle, tabii bir ’Taksim klasiği’ olarak tacizle ve bir ’Türk klasiği’ olarak ’havaya ateş ederek’ girdi. Taksim’de Avustralyalı turistler, tacizcilerden eczaneye kaçarak kurtuldu. Tacizcilerden biri İranlı çıktı. Denizli’de çıkan kavgada bir genç öldü, Türkiye’nin dört yanında onlarca kişi havaya açılan ateşin kurbanı oldu.

Haberin Devamı

UTANDIRAN TACİZ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

Muhteşem karşılama fotoğrafları için tıklayın...

MTV yeni yıl partisinden fotoğraflar için tıklayın

YENİ yılı karşılamak için Avustralya’dan biri kız 3 arkadaşı ile İstanbul’a gelen Mandi Keighran (22), saat 23.30 sıralarında Taksim Meydanı’na geldi. Kalabağın arasına karışan Avustralyalı turistler, saatler 00.00’ı gösterdiğinde başlayan havai fişek gösterisi sırasında alkollü bir grup tarafından çembere alındı. Gruptakiler Mandi Keihran’ı uzun süre elle taciz etti. Bağırarak yardım isteyen Mandi Keighran, arkadaşlarıyla birlikte İstiklál Caddesi’ndeki Filibeli Eczanesi’ne sığındı.

KEPENKLERİ KAPATTI

Eczane sahibi Kemal Avcı turistleri kurtarmak için işyerinin kepenklerini kapattı. Güvenlik önlemlerini denetlemek için Taksim’e gelen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, taciz olayını gazetecilerden öğrenince turistlere yardım edilmesi, tacizcilerin de yakalanması talimatını verdi. Cerrah’ın korumaları tarafından eczaneden çıkartılan Avustralyalı grup Taksim Polis Merkezi’ne götürüldü. Gazetecilerin çektikleri fotoğrafları inceleyen polisler Taksim Meydanı’nda tacizci avı başlattı. Kısa bir araştırmanın ardından, taciz fotoğraflarında yüzü açıkça görünen İranlı Abhari Arzanagah gözaltına alındı.

SINIRDIŞI EDİLECEK

İstiklal Caddesi’nde yaşanan taciz olayından sonra kamera görüntülerinden teşhis edilerek gözaltına alınan İran uyruklu Abhari Arzanagah’ın (42) İstanbul’da turist olarak bulunduğu bildirildi. Arzanagah’ın işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceği bildirildi. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, yılbaşı nedeniyle yapılan denetimlerde, çeşitli suçlardan aranan 2’si yabancı uyruklu 16 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerlerinde bir ruhsatsız tabanca, bir çakı ve sahte kimlikler ele geçirildi. Polis, MOBESE kameralarından tespit ettiği 3 kişiyi daha yakalayarak gözaltına aldı.

SİLAHLAR SUSMADI

Tacizci magandaların yanısıra, ’silahlı magandalar’ da yeni yıla girirken birçok insanın canını yaktılar. 2008’e girerken, yine pek çok ilde binlerce kişi silahına sarıldı. Denizli’de bıçaklı tabancalı kavgada bir kişi öldürüldü. Magandalardan biri kendini, biri balkonda kutlamaları izleyen 12 yaşındaki bir çocuğu yaraladı. 2008’in ilk anlarında yaşanan silahlı olaylar da özetle şöyle:

KAVGA CAN ALDI

Denizli’de 2008 yılının ilk dakikalarında, Atatürk Caddesi’nde aşırı alkollü oldukları belirlenen 2 grup arasında çıkan, tabanca ve bıçakların kullanıldığı kavgada, Ahmet Durmaz (19), kardeşi Sıtkı Durmaz (18), arkadaşları Cihan Vatansever (17) ve Yahya Selçuk (19) bıçak, Bahtiyar Görmez (19) ise tabancayla yaralandı. Bahtiyar Görmez, tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde dün sabah saat 08.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

KENDİNİ VURDU

Adana’nın Denizli Mahallesi’nde alkollü olduğu belirlenen 18 yaşındaki Ahmet Söğüt, 00.15 sıralarında kuru sıkıdan dönme bilye atar tabanca ile havaya ateş edip yeni yılı kutlamak istedi. Ancak kendini başından yaraladı. Beyninde ödem oluşan Söğüt, Yüreğir Başkent Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

İzmir Karşıyaka’da havai fişek gösterilerini izlemek isteyen 12 yaşındaki Yusuf Yıldız, Bayraklı Semti’nde oturdukları dördüncü kattaki evin balkonundan bakarken, havaya ateş açan bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla sol baldırından yaralandı. Talihsiz çocuk, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

MAYTAP KURBANLARI

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde, gelenek haline gelen silahlı yeni yıl kutlamaları bu yıl da saat 24.00’ü gösterdiği sırada alınan güvenlik önlemlerine rağmen yinelendi. Ev ve iş yerlerinde tabanca, av tüfeği ve uzun namlulu silahlarla havaya ateş açan Siverekliler, yaklaşık 30 dakika içinde binlerce mermi tüketti. Silahlı kutlamanın yapıldığı ilçede şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

Antakya’da yeni yılı maytap patlatarak karşılayan 23 çocuk çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelik oldu. Yeni yıl coşkusu yarıda kesilen aileler çocuklarını hastaneye yetiştirme telaşı yaşadı.

 

Haberin Devamı

2008’e de taciz ve magandalarla girdik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!