Claudia Roth'a yeni yıl şoku

Güncelleme Tarihi:

Claudia Rotha yeni yıl şoku
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2008 14:28

ALMAN Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, yılbaşı kutlaması için gittiği restoranda, Bodrumlu turizmci Murat Şeremetli'nin, “Türkiye'ye her gelişinizde koşa koşa Güneydoğu'daki dostlarınızın yanına giderdiniz. Şimdi burada ne işiniz var? Gidip yılbaşını Diyarbakır’da kutlasaydınız” tepkisiyle karşılaştı. Şeremetli'yle sert bir şekilde tartışan Roth, arkadaşlarının yanından ayrılarak Gündoğan Beldesi'ndeki villasına döndü. Roth'un bir süre önce birlikte olduğu erkek arkadaşı Bodrumlu mimar Ender Özışık'tan ayrıldığı da öne sürüldü.

Claudia Roth, yılbaşı tatilini geçirmek üzere Bodrum'a gelerek, Gündoğan'daki lüks villasına yerleşti. Roth, yılbaşı eğlencesi için Bodrum şehir merkezindeki sanatçı Zuhal Olcay'ın eski eşi Zafer Olcay'ın işletmeciliğini yaptığı Çilingir Sofrası'na arkadaşları ile birlikte yemeğe gitti. Bodrumlu Mimar Jale Serdaroğlu ve Aynur Doğu ile saat 20.30 sıralarında restorana gelen Claudia Roth, yemek yiyip içki içmeye başladı. Bu sırada restorana, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) eski Başkanı Murat Şeremetli de geldi. 30 yıl Almanya'da yaşayan ve bir Alman'la evli olan Şeremetli, Roth'un yanına giderek, “Türkiye'ye her gelişinizde koşa koşa Güneydoğu'daki dostlarınızın yanına giderdiniz. Şimdi burada ne işiniz var? Gidip yılbaşını Diyarbakır’da kutlasaydınız” diyerek, arkadaşlarının yanına oturması restoranda gergin anların yaşanmasına neden oldu.

‘POLİTİKA YAPMAYA GELMEDİM’
Roth, Şeremetli'nin bu sözlerine sinirlenerek, “Buraya politika yapmaya değil, eğlenmeye geldim. Bodrum'u seviyorum. Burada ev satın aldım. Fırsat buldukça, dostlarımın yanına dinlenmeye geliyorum. Bu sorunuzun bir anlamı ve önemi yok” diye cevap verdi. Roth, daha sonra restorandan ayrılarak, taksiyle villasına döndü. Bodrumlu mimar Ender Özışık'tan bir süre önce ayrıldığı iddia edilen Roth'un yakın arkadaşları, restoranda yaşanan olayın da buna tuz biber olduğunu söyledi.

‘RESTORANDAN ÇIKARILDIM’
Tartışmanın ardından Zafer Olcay ve çalışanları tarafından hakarete uğrayarak restorandan çıkarıldığını iddia eden Murat Şeremetli, “Türkiye'ye her gelişinde koşarak Güneydoğu'ya giden ve malum terör örgütüne (PKK) destek verenlerle konuşan birini karşımda görünce, düşüncelerimi kendisine söylemek istedim. Kabalık ettiğimi sanmıyorum. Ancak Roth'un yanındakiler ve Zafer Olcay beni hakaret ederek, dövercesine restorandan çıkarmaya çalıştı. Olayın büyümemesi için evime döndüm. Bu tür insanlar ve bunlara prim verenlerle aynı mekanda olmaktan rahatsız oldum” dedi.

‘BİREYSEL BİR TEPKİ’
Roth ise olayın ardından yaptığı açıklamada, “Dostlarımla yeni yılı kutlamak için gittiğim restoranda, bana karşı anlamsız politika yapılmak istenmesi hoşuma gitmedi. Sorulardan veya tepkilerden kaçan bir insan değilim. Ancak, yılbaşı gecesi, bu konuların konuşulacağı zaman ve yer bir restoran olmamalıydı. Bana sözlü saldırıda bulunan kişinin restorandan çıkarılmasının ardından olayın büyümemesi için arkadaşlarımdan özür dileyerek, evime döndüm. Bodrumlular'dan bir şikayetim yok, olamaz da. Bu bireysel bir tepkidir” diye konuştu.gg
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!