TSK Kuzey Irak'ta bir PKK kampını vurdu

Güncelleme Tarihi:

TSK Kuzey Irakta bir PKK kampını vurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2007 16:01

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sınır ötesi operasyon için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 28 Kasım tarihinde yetki verildiğini açıklamasından sonra Mehmetçik, PKK'nın sınırdan 20 kilometre içerdeki geçici PKK kampını vurdu. Genelkurmay Başkanlığı olayı, ‘Irak hudutları içinde terörist gruba önemli zayiat verdirildi’ diye açıkladı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’nın bugün açıkladığı Hakkari’nin Çukurca İlçesi yakınında Irak sınırı içinde 50- 60 PKK’lı teröriste yönelik ‘ateş destek vasıtalarıyla’ yapılan operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. PKK’lı teröristlerin Türkiye sınırına yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta geçici bir kampta toplandıkları istihbaratı üzerine sabahın erken saatlerinden itibaren Süper Kobra tipi helikopterler Çukurca’daki birliklerden havalanıp, kampı bombaladı. Helikopterlere karadan da topçu atışıyla destek verildi.

PKK'nın geçici kampına operasyonu başarıyla gerçekleştiren Mehmetçik, zayiat vermeden Çukurca’daki birliklere döndü.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin güneydoğusunda kalan Irak topraklarında bir grup terörist olduğu belirlenince operasyon yapıldığı duyruldu. Teröristlere ağır kayıp verdirildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

‘1 Aralık 2007 günü istihbari çalışmalar kapsamında, Hakkari ili Çukurca ilçesinin güneydoğusunda Irak hudutları içinde, 50-60 kişilik bir PKK’lı terörist grup tespit edilmiştir. Söz konusu teröristler üzerine, bölgeye yakın durumda bulunan ateş destek vasıtaları ile yoğun bir uygulama yapılmıştır. Uygulama sonucunda terörist grubun önemli ölçüde zayiat verdiği, teknik vasıtalarla tespit edilmiştir. Bölgeye ihtiyaç duyulduğunda diğer unsurlarla da müdahale edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

ABD: BİLGİMİZ YOK

Irak'taki ABD ordusu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi bir operasyonu konusunda kendilerinde bir bilgi olmadığını açıkladı. Sözcü Binbaşı Winfield Danielson Reuters'a yaptığı açıklamada, “Sınır ötesinde Türk operasyonu konusunda bizde bilgi yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!