Bedel ne ise öderiz

Güncelleme Tarihi:

Bedel ne ise öderiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 00:00

PKK’nın Hakkari Dağlıca’da 12 askerimizi şehit etmesi, başkentin gündemine bomba gibi düşerken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında yapılan Güvenlik Zirvesi’nden teröre karşı "Bedel ne ise ödemekten kaçınılmayacak" kararı çıktı.

Haberin Devamı

YURDUN DÖRT BİR YANINDAN TERÖRE LANET GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN...

HAİN PUSUDA CAN VEREN ŞEHİTLERİMİZİN FOTOĞRAFLARI  İÇİN TIKLAYIN...

Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, MİT Müsteşarı Emre Taner, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve ilgililerin katıldığı zirvenin ardından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

EN ANLAMLI CEVAP Terör örgütünün bu hain saldırılarla toplumumuzun birlik ve beraberliğini bozmak amacı güttüğü aşikardır. Buna karşılık halkımızın haklı tepkisini gösterirken, kardeşlik duygularına zarar verecek davranışlardan kaçınarak, her durumda sağduyusunu koruyacağına, güç birliği içinde hareket edeceğine, birlik ve beraberliğini güçlendirerek teröre karşı en anlamlı cevabı vereceğine inancımız tamdır.

MEDYAYA ÇAĞRI Aynı anlayış içinde, bütün kurum ve kuruluşlarımızın ve özellikle yazılı ve görsel medyamızın üzerlerine düşen sorumlu ve sağduyulu yaklaşımı sürdüreceklerinden kuşku duyulmamaktadır. Bu menfur saldırılar karşısında günün, birlik ve beraberlik günü olduğu, aziz milletimiz ve ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarınca takdir edilecektir.

SONUNA KADAR DEVAM Milletimizin desteği, tüm kurum ve kuruluşlarımızın işbirliği, kahraman güvenlik kuvvetlerimizin yılmaz ve özverili üstün görev anlayışıyla bölücü terör örgütüne karşı yürütülen mücadele kararlılıkla sonuna kadar devam ettirilecektir. Türkiye, Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılı olmakla birlikte, teröre yardım ve yataklık yapılmasına müsamaha göstermeyecek ve hakkını, hukukunu, bölünmez bütünlüğü ile vatandaşlarını korumak için gereken bedel ne ise ödemekten kaçınmayacaktır. Bu husus, rahmetle andığımız şehitlerimize ve yaralılarımıza olduğu kadar, gelecek nesillerimize de yönelik sorumluluğumuzdur.

GÜL: HERKES SEFERBER
Referandumda oyunu Kayseri’de kullanan Cumhurbaşkanı Gül saat 14.00’e kadar ilgililerle sürekli irtibatta kalarak gelişmeler hakkında bilgi aldı. Son saldırıyla ilgili konuşan Gül, "Milletimiz şundan emin olmalıdır ki tüm millet teröre karşı beraberdir. Terörle mücadele uzun soluklu bir mücadeledir. Kararlılık, ama aynı zamanda da akıllı bir yolla mücadeledir. Güvenlik birimlerimizin hepsi büyük bir fedakarlık içerisindedir. Topyekün bir mücadele için milletimiz, devletimiz, herkes seferber olmuştur."

DTP’Yİ DE ÇAĞIRDI Cumhurbaşkanı Gül, dün akşam Köşk’te topladığı "mini Milli Güvenlik Kurulu"nun ardından, bugün siyasi parti liderleriyle buluşacak. Gül, saat 10.00’da CHP Lideri Deniz Baykal, 11.00’de MHP Lideri Devlet Bahçeli, 12.00’de DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, 14.00’de DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 15.00’de BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 16.00’da da ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ile gelişmeler ve devletin terörle mücadele konusundaki kararlılığını paylaşacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!