Bize birkaç gün müsaade edin

Güncelleme Tarihi:

Bize birkaç gün müsaade edin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 01:21

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, dün telefonla aradığı Başbakan Tayyip Erdoğan’a, "bize birkaç gün müsaade edin" diyerek, Türkiye’den zaman istedi.

Rice, Çankaya Köşkü’ndeki zirve öncesi görüştüğü Erdoğan’a, son PKK saldırılarından çok çok rahatsız olduklarını da söyledi. Türkiye’nin tepkisinin haklılığını vurgulayıp, bu konunun üzerinde büyük bir hassasiyetle durduklarını belirten Rice’a, Erdoğan da, "Eğer bu konuda adım atacaksanız bunu süratle atın" dedi. Erdoğan, Rice’a, "İnanıyorum ki bu bizim stratejik ortaklığımızın gereği olarak, Afganistan’da attığımız adımlar nasıl seri ve çok zamanlı olduysa, sizlerin de atacağınız bu adım zamanlı olacaktır, çünkü çok geciktik" dedi. Başbakan, Köşk’teki zirvenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Rice ile görüşmesine ilişkin bilgi verirken, ABD Başkanı Bush’un da aynı yönde açıklamalarda bulunduğuna dikkat çekti ve "süreci ne denli ciddiye aldıklarını ifade ettiler" dedi. Erdoğan, "Bu açıklamalarla birlikte sürecin ciddi şekilde takipçisiyiz. Bölgedeki terörle mücadelemiz de artan bir oranda aynı kararlılıkla devam edecektir. Bunun bedeli ne olursa olsun, bu bedeli ödemeye hazırız, sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

TALABANİ’YE YANIT

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin dün gece Kanal D’de "PKK’yla görüştüğü ve ateşkeş yapmaya hazır oldukları" açıklamaları için, Erdoğan şöyle konuştu: "Resmi bir devlet başkanının bu tür illegal terör örgütü başkanları ile görüşmesi uluslararası diplomaside hiçbir zaman olumlu karşılanmaz. Talabani’nin bu tespitleri şahsen beni tatmin etmiyor. Biz artık uygulamayı görmek istiyoruz. Uygulamada neticeyi görmek istiyoruz. Sözler, ifadeler güzel ama neticesi ne olacak, bunu görmek isteriz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!