A.A.
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2007 16:411dk okuma
Ağrı'nın Tutak ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, 2.5 ton kubar esrar ile 3 milyon 510 bin kök dişi Hint keneviri ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tutak ilçesine bağlı Beydamarlı köyünde yaşayan S.Ö'ye ait evde arama yaptı.
Evin ahır olarak kullanılan bölümünde, 2.5 ton kubar esrar ile hasat ve ambalajlamada kullanılan 5 makas, 2 boş çuval, 10 koli bandı ile 16 çift eldiven ve
terazi ele geçirildi. Evin yakınındaki tarlada yapılan aramada ise esrar yapımında kullanılan 3 milyon 510 kök dişi Hint keneviri bulundu.
Uyuşturucuyla ilgili olduğu şüphesiyle, M.Y, İ.A., D.A, S.Y, A.A, U.Y ve R.Y'nin gözaltına alındığı, ev sahibi S.Ö'nün ise yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.