Çatışmada 2 bin 419 koyun telef oldu iddiası

Güncelleme Tarihi:

Çatışmada 2 bin 419 koyun telef oldu iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2007 14:54

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nin Tuğlu Köyü’ne bağlı Karataş, Çayır Mezrası ile Köşkönü Köyü’ne bağlı Kuruca Mezrası sakinleri, güvenlik güçleri ile teröristler arasında 2 gün önce yaşanan çatışma sırasında 2 bin 419 küçükbaş hayvanlarının telef olduğunu iddia etti. Tuğlu Köyü Muhtarı Faris Fırat, olayla ilgili Kaymakamlığı bilgilendirdiklerini belirtirken, köylülerin avukatı Ergül Canan, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yüksekova İlçesi’nin Gürkavak, Tuğlu ve Kemcan Köyü üçgeninde bulunan Doski Bölgesi’nde 2 gün önce güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 terörist silahları ile birlikte ölü ele geçirildi. Doski Bölgesi’ndeki operasyonlar halen devam ederken, Tuğlu Köyü’ne bağlı Karataş, Çayır Mezrası ile Köşkönü Köyü’ne bağlı Kuruca Mezrası sakinleri, güvenlik güçleri ile teröristlerle arasında 2 gün önce saat 23.30'da çıkan çatışma sırasında 3 bin 495 küçükbaş hayvanlarından 2 bin 419’unun telef olduğunu iddia etti.

Köylüler, Doski adı verilen bölgede çatışmaların bitmesi üzerine sabah saatlerinde gittikleri bölgede ürkütücü manzara ile karışlaşınca, amatör kamerayla telef olan koyunlarını görüntüledi. Köyüler, karşılıklı çatışmalar sırasında koyunlarının telef olduğunu belirterek zararlarının karşılanmasını istedi. Tuğlu Köyü Muhtarı Faris Fırat, olayla ilgili Kaymakamlığı bilgilendirdiklerini ve dilekçe verdiklerini belirtirken, Köylülerin avukatı Ergül Canan da, yaşanan olaydan sonra köylünün büyük bir zarara uğradığını ve zararlarının karşılanması için suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!