Aileme ve çevreme danıştım, adayım

Güncelleme Tarihi:

Aileme ve çevreme danıştım, adayım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2007 00:00

AKP’nin dünkü MYK toplantısına üye olmadığı halde katılan Gül, "Meydanlardan yükselen sesi dinledim, aileme çevreme danıştım, adayım" diyerek Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti. Erdoğan da Gül’ün bu sözlerinin ardından, "Adayımız Abdullah Beydir" sözleriyle noktayı koydu.

Haberin Devamı

Ankara kulislerinde son durum için tıklayın

DIŞİŞLERİ Bakanı Abdullah Gül, AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında "Meydanlardan yükselen sesi dinledim, aileme çevreme danıştım, hiçbir tereddüdüm yok, adayım" diyerek Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti. Başbakan Tayyip Erdoğan da Gül’ün bu sözlerinin ardından, "Adayımız Abdullah Beydir" diyerek adaylık konusundaki tartışmalara noktayı koydu.

Gül, bugün ikna için muhalefete gidiyor. Gül, muhalefet liderleriyle yapacağı görüşmelerinden sonra akşam saatlerinde TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıklayacak. Gül’ün ilk adaylığını Erdoğan AKP Grubu’nda birlikte açıklamıştı.

ÖNCE KABİNEDE

Cumhurbaşkanlığı konusunda dün karar günüydü. Konu önce Bakanlar Kurulu’nda konuşuldu. Bir çok bakan, "Aksini ne tabanımıza ne de bize oy verenlere izah edemeyiz" diyerek Gül’ün adaylığına desteğini ifade ederken, bazı bakanlar ise vatandaşın sorunların her türlü gerginlikten uzak, barış ve huzur içinde çözülmesini istediğini söyleyerek, örtülü mesaj verdi. Erdoğan ise "Bakalım MYK ne karar verecek?" demekle yetindi.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de Hükümet Sözcüsü olarak, "Halkımız bizden hizmet bekliyor. Kısır çekişmelerle kaybedecek zamanımız yok. Biz de hükümet olarak halkımızın yüzde 47’lik desteğinden bunu anlıyoruz" dedi. Şahin, adaylığın MYK toplantısında netleşeceğini söyledi.

TARTIŞILMADI

Erdoğan, akşam topladığı MYK’ya, üye olmayan Gül’ü ve Grup Başkanvekillerini de davet etti. Gül, 1 saat 15 dakika kadar kaldığı MYK’da, adaylık gerekçelerini anlatıp, "Adayım" dedi. Gül, sözlerini "Meydanların sesine sessiz kalamazdım. Bu meydanlardan yükselen sesi dinledim, aileme çevreme danıştım, hiçbir tereddüdüm yok, adayım" diye sürdürdü. Erdoğan da Gül’ün bu sözlerinin ardından, "Adayımız Abdullah Beydir" diyerek adaylık konusundaki tartışmalara son noktayı koydu. Erdoğan, Gül’den "tek adayımız" diye söz ederek de, muhalefetin gündeme getirdiği "tavşan aday" tartışmalarını noktaladı.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

MYK toplantısı sonrasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, "Gül’ün adaylığı MYK kararı mı?" sorusuna "Evet MYK’da böyle birşey konuşuldu" yanıtını verdi. AKP TBMM Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, "Süreç devam ediyor" derken, AKP TBMM Grup Başkanvekili Nihat Ergün de "Yarına kadar bekleyin" diye konuştu. AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ise Gül’ün adaylığının hayırlı olması dileğinde bulundu ve "İlk turda Gül’ün seçilmesi mümkün. Ümit ederim ki öyle olur" görüşünü dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!