Alkollü sürücü kurbanı üniversitelilere gözyaşı

Güncelleme Tarihi:

Alkollü sürücü kurbanı üniversitelilere gözyaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2007 15:46

274 promil alkolü sürücünün yönetimindeki otomobille çarparak ölen üniversite öğrenci İrem Uygur, toprağa verildi.

Haberin Devamı

Uygur'un bir yıllık sevgilisi ve birlikte birçok ortak sualtı araştırma projesinde çalışma yaptığı 26 yaşındaki Yaşar Mete Oymaklı ise bugün memleketi Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde toprağa verildi. Alkollü sürücünün üçüncü kurbanı olan kendi arkadaşı Baki Yalçın da İzmir'de toprağa verildi.

Geçen pazar saat 21.30 sıralarında Aydın- Çeşme otoyolu bağlantısı üzerindeki Uzundere Kavşağı yakınlarında meydana gelen kazada, tatil gününde Seferihisar'a gidip arkadaşlarıyla eğlenen kalorifer tesisatçısı 33 yaşındaki Mümin İduğ, dönüş yolunda kontrolünü yitirdiği yönetimindeki 35 DVZ 71 plakalı otomobille ilk olarak orta refüjdeki bariyerlere, ardından da Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi 26 yaşındaki Yaşar Mete Oymaklı'nın kullandığı 35 DPD 66 plakalı motosiklete arkadan çarptı.

Haberin Devamı

DÜN TUTUKLANDI

Motosikletteki Oymaklı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi arkadaşı 20 yaşındaki İrem Uygur ve otomobildeki Konak Belediyesi'nden emekli olan sürücünün arkadaşı 47 yaşındaki Baki Yalçın kaza yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Mümin İduğ ile otomobilde bulunan 34 yaşındaki Edip Diricanoğlu, 54 yaşındaki İrfan Karagöz ve 32 yaşındaki Salih Çadak İzmir Eğitim ve Atatürk Devlet Hastaneleri'ne kaldırıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilerek adliyeye sevkedilen Mümin İduğ, dün tutuklandı.
Kask takmalarına rağmen alkollü sürücünün kurbanı olan İrem Uygur ve Yaşar Mete Oymaklı'nın Seferihisar'ın Sığacık Beldesi'nde öğrencilerine dalış eğitimi verdikten sonra motosikletle Buca İlçesi'nde oturdukları evlerine dönmek üzere yola çıktıkları anlaşıldı. Yaklaşık bir yıldır sevgili oldukları belirtilen Oymaklı ve Uygur, üniversite eğitimlerinin yanı sıra Deniz Bilimleri Enstütüsü'nde de Piri Reis Gemisi'yle sualtı araştırmalarına katıldıkları kaydedildi.

İREM'E BODRUM'DA GÖZYAŞI

Bodrumlu gazeteci 44 yaşındaki Yiğit Uygur ile Bodrum Gönüllüler Derneği Başkanı 42 yaşındaki Cemile Uygur’un tek kızları ve Bodrum İnteract Kulübü üyesi olan İrem Uygur için dün ikindi namazının ardından, Bodrum Merkez Adliye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Bodrum’da sanat, kültür, çevre ve tarih etkinliklerinde sıkça yer alan, dünyaca ünlü National Geographic belgesel kanalının Bodrum’da iki yıl önce çektiği ‘İnancın Bilimi’ isimli dizide Hazreti Meryem rolünü oynadığı belirtilen İrem Uygur’un cenaze törenine Kaymakam Abdullah Kalkan, Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mazlum Ağan, Gümüşlük Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Ülküm, sivil toplum örgütleri üyeleri ve Yigit Uygur’un gazeteci arkadaşları ile çevre gönüllüleri katıldı.
Anne Uygur dostlarının yardımı ile ayakta güçlükle durabilirken, baba Yiğit Uygur “Her ay, her hafta, hergün bir gencimizi bir çocuğumuzu bu kazalara kurban veriyoruz. Bu kazalar cinayete dönüştü. Karayolları, emniyet, devlet bir hiç uğruna can yitirilmesini önleyecek köklü tedbirler almak için daha ne bekliyor? Hayatımızın gülü soldu, hayatın bir anlamı kalmadı” diye isyan etti. Deniz Bilimleri Enstitüsü'nün Piri Reis gemisiyle sualtı araştırmalarına da katılan, dalgıçlık eğitimi veren İrem Uygur'un cenazesi, Gümüşlük Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

OYMAKLI'NIN ANNESİ HASTENELİK OLDU

Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki birçok sualtı araştırmalarında balık adam olarak görev yapan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Sualtı Külübü’nün kurucusu olan, 2 yıldız dalgıç eğitmeni Yaşar Mete Oymaklı’nın cenazesi ise dün akşam memleketi Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’ne getirildi. Babası Erol Oymaklı’nın 3 yıl önce kanserden öldüğü belirtilen Yaşar Mete Oymaklı'nın annesi Nurşen Oymaklı ise, oğlunun ölüm haberiyle yıkıldı. Sinir krizleri geçiren talihsiz kadın hastanede tedavi altına alındı. Gölcük Merkez Camii’nde öğlen kılınan cenaze namazında tabutun başından ayrılmayan ev arkadaşı İbrahim Şahin, Yaşar Mete Oymaklı’nın tüm üniversite camiasında çok sevilen bir öğrenci olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ARKADAŞLARINDAN ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE İSYAN

Oymaklı'nın üniversiteden arkadaşları alkollü sürücüye isyan etti. Trafik terörüne iki arkadaşlarını kurban verdiklerini belirten üniversiteli gençler, alkollü araç kullanımının önlenmesi için ilgililerin daha ağır yaptırımlar uygulamasını istedi. Amca Birol Oymaklı ise, yeğenini genç yaşta toprağa vermenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtirken, cenazeye katılan yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Yaşar Mete Oymaklı’nın cenazesi daha sonra Değirmendere Beldesi’ne görtürülerek toprağa verildi.

Alkollü arkadaşının kullandığı otomobilde ölen Baki Yalçın da İzmir'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Ağır cezalık olabilir

KAZAYA otomobilin patlayan lastiğinin neden olduğunu ve kaza anını hatırlamadığını öne süren otomobil sürücüsü Mümin İduğ'un, Muğla'da alkollü araç kullanarak 4 kişinin ölümüne neden olan Emniyet Amiri Yakup Şen gibi yargılanması talep edilirse, ‘olası kast’ hükmüne göre ölen her kişi için 20 yıldan 25 yıla kadar hapsi istenebileceği belirtildi. İduğ'un, İzmir'de gazeteci Tarık Sarı'nın ve ulaştırma elemanının ölümüne neden olan alkollü sürücü Bülent Işıktaş gibi ‘taksirli suçlar’ kapsamında değerlendirilmesi halinde ise 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkabileceği vurgulandı.

Gazetecinin ölümüne neden oldu 10 yıl ceza aldı

İZMİR'in Urla İlçesi'nde 2006 yılının Eylül ayında meydana gelen kazada, Bülent Işıktaş, 161 promil alkollü olarak direksiyonuna geçtiği 10 YP 445 plakalı kamyonla, otoyolda ters yöne girip Yeni Asır Gazetesi'nde taşeron olarak görev yapan Hamdi Çakır yönetimindeki 35 U 7153 plakalı otomobile çarpmıştı. Kazada mazagin muhabiri Tarık Sarı ve sürücü Hamdi Çakır hayatını kaybetti. Kazanın ardından İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Işıktaş hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yapılan yargılamananın ardından sürücü ‘taksirle iki kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 10 yıl hapis cazasına çarpırıldı.

Emniyet amirine ağır ceza istendi

MUĞLA'da geçen mayıs ayında meydana gelen kazada ise, Emniyet Amiri Yakup Çen, 196 promil alkollü olarak kullandığı otomobiliyle Marmaris'ten Muğla'ya doğru giderken Yerkesik Kavşağı'nda, aşırı hız yüzünden direksiyon kontrolünü kaybederek karşı yönden gelen Rasim Pala'nın kullandığı otomobile çarpmıştı. Çen'in çarptığı otomobilde bulunan 60 yaşındaki Rasim Pala, eşi 55 yaşındaki Aysel Pala, kızı 30 yaşındaki Gamze Taşkın ve torunu 6 yaşındaki Eftelya Taşkın hayatını kaybetti. Kazanın ardından tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Yakup Çen hakkında savcı, yeni TCK'ya göre ‘olası kast’ hükmünü işleterek, 4 kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle, her biri için 20 yıldan 25 yıla kadar olmak üzere toplam 80 yıldan 100 yıla kadar hapis cezası istedi. Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın henüz ilk duruşması yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!