7 ilde bilirkişi operasyonu

Güncelleme Tarihi:

7 ilde bilirkişi operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 09:24

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma dosyası kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyalarında adli konular ile ilgili bilirkişi görevini yürüten 51 kişiye yönelik operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Operasyonda gözaltına alınanların bilirkişi olarak görev yaptıkları ve yaptıkları görev esnasında örgüt lehine yanlı davranarak soruşturma akıbetlerini mensupları lehine değiştirecek şekilde rapor tanzim ettikleri, bu sebeple elde edikleri gelirler ile terör örgütüne maddi destek sağladıkları değerlendirildiği kaydedildi.

51 şüphelinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan sorgularında BYLOCK kullanıcısı oldukları da tespit edilmesi üzerine, "FETÖ/PDY Terör Örgütü Üyesi olmak” suçundan haklarında Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı verildiği ve sabah 06.30'da Ağrı, Ankara, Çanakkale, Isparta ve Konya dahil olmak üzere 7 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendiği öğrenildi.

Operasyonda şüphelilerinden 25'inin yakalanarak gözaltına alındığı, firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalara halen devam edildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!