Bahçeli'den Başbakan'a ağır itham

Güncelleme Tarihi:

Bahçeliden Başbakana ağır itham
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 15:44

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırşehir'de yaklaşık 10 bin kişiye hitap ettiği parti mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert dille eleştirdi. Bahçeli, “Milliyetçi Hareket geliyor, hesap sorma dönemi başlıyor. Hesap sormazsam namerdim diyorum. Başbakan bizi siyasi terörle suçluyor. Siyasi tarihimizin en büyük siyasi teröristi ve kundakçısı bizatihi kendisidir” dedi.

Haberin Devamı

Terme Caddesi’nde coşkulu bir kalabalığa seslenen Devlet Bahçeli, AKP iktidarının ülkeyi iyi yönetemediğini belirterek 23 Temmuz’da MHP’nin sandıktan tek başına iktidar olarak çıkacağını, ülkenin bu hükümetten kurtaracağını söyledi. AKP iktidarıyla milli kimlikte tahribat yaşandığını, Türk milliyetçiliğine düşmanca tavır takınıldığını belirten Bahçeli şunları söyledi:

“Bu hükümet Cumhuriyet döneminden bu yana bin bir emekle yaptığı kıymetlerimizi Dubai şeyhlerine pazarlamıştır, varlıklarımızı Ermeni diasporasına terk etmek istemiştir. En karlı kuruluşlarımızdan olan Petkim’in bir ucu Rumlarda, bir ucu Ermenilerde olan sermayeye teslim edilmesi de, AKP iktidarının gerçek niyetini bütün çıplaklığıyla gözler önüne sermektedir. Sayın Başbakan satın, elde avuçta ne varsa yabancıya devredin, peşkeş çekin. Ancak unutmayın, yalnızca 11 gününüz kaldı. Ne çalarsanız yalnızca 11 gün çalacaksınız. Sonrasında bir bir hesap vermeye başlayacaksınız. Milliyetçi Hareket geliyor, hesap sorma dönemi başlıyor. Hesap sormazsam namerdim diyorum. Hükümet acz içinde kıvranmaktadır. Türkiye sömürü ve talan döngüsüne mahkum edilmiştir. AKP zihniyetinin 4.5 yıldır payandası dış güçlerin şantaj ve ipotek tuzağıdır. Buradan bu kısır döngüyü, ihaneti reddediyorum. Türk milleti bu sonucu asla müstahak değildir.”

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Bahçeli Başbakan Erdoğan’ın devletin imkanlarını kullanarak meydan meydan gezdiğini, TOKİ mitingleri düzenlediğini dikkati çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu TOKİ mitinglerinde Milliyetçi Hareket'e ve şerefli mazisine dil uzatabilme cüretini göstermektedir. Başbakan son dönemde de dengesini kaybetmiş gözüküyor. Kafası çok karışık, zihni çok bulanık, hezeyandan hezeyana koşmaktadır. Son olarak bizi siyasi terörle suçlamaktadır. Siyasi tarihimizin en büyük siyasi teröristi ve kundakçısı bizatihi kendisidir. Seçim süresince devlet terörü boyutlarına ulaşan hukuk ve ahlak dışı baskı rejimini kurmuştur. Devletin tüm imkanları, AKP’nin emrine sokulmuştur. Emniyet güçleri üzerinde görülmemiş bir baskı kurulmuştur. Devlet memurları AKP’nin siyasi kampanyasına alet edilmiştir. Kampanyaya katılmayanlar ise kıyıma uğratılmıştır. Gerçek bu iken Başbakan’ın bizi siyasi terörle suçlaması tam bir pişkinlik ve yüzsüzlük örneğidir.”

Haberin Devamı

SON ÜMİDİ BARZANİ VE PKK

Bahçeli PKK terörü ile mücadelede devleti acze düşüren Başbakan Erdoğan’ı, PKK’nın temsilcileriyle seçim sonrası ortaklık kurmaya hazırlandığını öne sürerken şunları söyledi:

“Başbakan’ın son ümidi, Barzani ve PKK’dır. Ancak, korkunun ecele faydası yoktur. Başbakan ve arkadaşları için oyun bitmiştir.

Başbakan Erdoğan, azdırdığın terörün, şehit kanlarının, ümit verdiğin bölücülüğün, yağmaladığın milli servetlerin hesabını çok yakında vereceksin. Sayın Başbakana sesleniyorum. Milliyetçi Hareket'in geçmişi, Türk milletine bağlılığın ve sevginin tarihidir. Sen bizim geçmişimizle uğraşacağına, kendi geçmişine bak. Sen değil misin cumhuriyetin değerlerine karşı çıkan, şehide ‘kelle’ katile ‘sayın’ diyen, çiftçiye ‘al ananı git’ diyen, PKK’nın demokratik cumhuriyet zırvası projeyi ortaya koyan, Türkiyelilikten bahseden? Sen değil misin, vatanını bölmeye çalışanlarla kol kola giren? Sen tüccarlık yaparken sinsi sinsi cumhuriyetle hesaplaşırken, Milliyetçi Hareket'in şerefli mensupları Türk vatanı ve devleti için bedel ödüyordu. Sen önce azdırdığın bölücülüğün hesabını ver. Sen önce sattığın vatan topraklarının bedelini öde.”

Haberin Devamı

Milletin AKP’ye tek başına iktidar gücü vermesine rağmen cumhurbaşkanını bile seçemediklerini belirten Bahçeli, bu beceriksizliğin hesabını Başbakan Erdoğan’ın vermesi gerektiğini ve başka yerde sorumlu aramaması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!