Bu meydana Baykal’ı da bekliyorum

Güncelleme Tarihi:

Bu meydana Baykal’ı da bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 00:00

AKP dün Cumhuriyet Mitingi’nin yapıldığı Gündoğdu Meydanı’nda miting düzenledi. Erdoğan, "Bu meydana Baykal’ı da bekliyorum. Gelsin burada miting yapsın. Biz bindirilmiş kıtalarla miting yapmıyoruz" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan 31 ve 32’nci il mitinglerini dün Antalya ve İzmir’de düzenledi. Erdoğan İzmir mitinginde yaptığı konuşmada, Gündoğdu Meydanı’nın "insan seliyle dolup taştığını, İzmir’in 28 ilçesini meydanda gördüğünü" söyleyip, "Buraya Baykal’ı da bekliyorum" dedi. Kendisinin her ilde miting yaptığını belirten Erdoğan şunları söyledi: "Baykal buraya ne zaman gelecek bilmiyorum. Arzu ederim o da buraya gelsin. Bu meydanda miting yapsın. İzmir mitingi yapsın. Biz bölge mitingi yapmıyoruz. İl il miting yapıyoruz. Bindirilmiş kıtalarla değil 81 ili geziyoruz. Baykal’ın gündeminde 20 miting var. Ne anlatacak? Şunu yaptım, bunu ettim mi diyecek? Ancak, cek- cak diyecek. CHP tarihine baktığımızda dikili ağaçları çakılı çivileri yok. Bunlar çakılı olanı sökerler dikili ağacı da yakarlar."

Meydanlarda mazota ilişkin verilen vaatlere de dikkat çeken Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal’ın Enerji Bakanlığı yaptığı yıllara ait traktör başına verilen mazota ilişkin mazot karnesini gösterdi. Başbakan Erdoğan, "Bunlar yağı da karneye bağladılar. Bunların olduğu yerde bereket yoktur" diye konuştu.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Erzurum mitinginde ip atmasını eleştirerek şunları söyledi: "Bu Erzurumlu dadaşıma en büyük hakaret. Çünkü vatandaşın üzerine yağlı urgan atılmaz. İdam senin başbakan yardımcısı olduğun dönemde de vardı. Neden gereğini yapmadın? İmralı’yı dayayıp döşeyen siz değil miydiniz? Terörizmi biraz daha yaygınlaştırmamızı mı istiyorsunuz? Karıştırmak, bunların meşrebinde bu var."

Erdoğan, Antalya’daki konuşmasında ise özetle şunları söyledi: "Çıkmış biri dürüstlük diyor. Sen mazotu 1 YTL’ye indireceğini söyleyeceğine, o kaçak olan babanın borcunu öde de öyle konuş. Sayın Baykal da mazotçulara ilave oldu. Birisi 1 YTL’ye indireceğim diyor. Sayın Baykal da ’onun altına indirebilir miyim’ hesabını yapıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!