Transseksüel Öykü vekil adayı

Güncelleme Tarihi:

Transseksüel Öykü vekil adayı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2007 07:10

AMELİYATLA kadın olan Bursa’daki Travestileri, Transseksüelleri, Geyleri, Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği (Gökkuşağı Derneği) Başkanı Öykü Evren, milletvekilliğine aday oldu. Bursa’dan bağımsız aday olmak için başvuran Öykü Evren, “Kararsızların oyuna talibim” dedi.

Gökkuşağı Derneği'nin kurucusu ve başkanı olan 36 yaşındaki Öykü Evren, Orhangazi İlçesi’nde İmam Hatip Lisesi'ne giderken, cinsel kimliği nedeniyle eğitimine ara verdi. Daha sonra Yalova Lisesi'ni dışarıdan bitiren, Uludağ Üniversitesi Tekstil Bölümü'nü kazanan Evren, üniversiteden de imam hatip lisesinde olduğu gibi cinselliği yüzünden ayrıldı. İzmir'de arkadaşını döven sevgilisini öldürdüğü için cezaevine giren ve hüküm giyen Evren, aldığı yeşil kartla cinsiyet değiştirme ameliyatı olmak için başvuruda bulundu.

Bu talebi kabul edilmediği için yargıya müracaat eden Evren, 9 yıllık sevgilisinden aldığı 10 bin YTL ve annesinin bankadan çektiği 5 bin YTL kredi ile ameliyatla kadın oldu. Daha sonra mahkeme kararı ile pembe nüfus cüzdanı alan Evren, seçimlerden önce 7 Temmuz günü yapılacak düğünle evlenecek.

ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI
Öykü Evren, Bursa’dan bağımsız milletvekili adaylığı için seçim kuruluna başvurdu. Toplam 25 adaydan en sonuncusu olan Öykü Evren, “Ben kararsızların oyuna tabibim. Bir çok kişiden daha iyi milletvekilliği yaparım. Dernek üyelerim, yakınları ve derneğimize üye olmaktan korkanların desteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmek için çalışacağım” dedi.
Seçilirse TBMM’nde travesti, transseksüel, geyler, lezbiyenlerin hakkını savunan tek kişi olacağını belirten Öykü Evren, seçim çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!