Mardek, 3 yıl sonra Türkiye’ye demir attı

Güncelleme Tarihi:

Mardek, 3 yıl sonra Türkiye’ye demir attı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2007 00:00

Atlas Dergisi’nin fotoğrafçılarından Hakan Öge, 2004 yılı Mayıs ayında 9.5 metre boyundaki ’Mardek’ adlı yelkenli teknesiyle başladığı dünya turunu, dün Antalya Setur Marina Limanı’na ayak basarak bitirdi.

Öge, limana yaklaştığında şampanya patlatıp dünya turunu bitirmenin mutluluğunu yaşadı. Annesi Neşe Öge, babası Ayhan Öge ve kız kardeşi Ayça Şarkaya ile çok sayıda hayranı tarafından karşılanan Hakan Öge’nin yanında Atlantik Okyanusu’nun ortasında tanışıp, evlendiği Belçika asıllı Sophie Hunter da yer aldı. Yelkenlisinin kaptanı kendisi olduğu için Sophie Hunter ile resmi olmasa da evlendiklerini belirten Öge, resmi nikahın İstanbul’da gerçekleşeceğini söyledi.

Seyahati sırasında birçok anısı olduğunu, ancak en önemlisinin Sophie Hunter ile tanışması olduğunu anlatan Öge, "Atlantik Okyanusu Yeşil Burun Adası’nda Sophie ile tanıştık. Orada bir gün geçirdim. Daha sonra tekrar yelken açtım. Aradan birkaç gün geçti, Atlantik Okyanusu’nun tam ortasında teknelerimiz karşılaştı ve o andan sonra Sophie benim tekneme geçti. En unutulmaz anım bu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!