Emniyet'e sürpriz ziyaretçi

Güncelleme Tarihi:

Emniyete sürpriz ziyaretçi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2007 16:19

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan sonra İkinci Başkan Orgeneral Ergin Saygun da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sürpriz bir ziyarette bulundu.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yaptığı ziyaretten sonra, Cuma günü de Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, emniyete sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Dikmen Binası'na saat 15.30'da giden ve karşılama töreni istemeyen Saygun, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ile yaklaşık 45 dakikalık bir görüştü. Orgeneral Saygun'un ziyareti basından da gizli tutuldu. "hurriyet.com.tr"nin ziyareti öğrenmesi üzerine Emniyet yetkilileri, "Genel müdüre iade-i ziyarette bulundu" demekle yetindiler.

Genelkurmay Başkanı'nın daha önce gündeme getirdiği konuların da, ikinci başkanla yapılan görüşmede ele alındığı, Güneydoğu olayları ve operasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulunulduğu da öğrenildi.

Haberin Devamı

Şemdinli olaylarından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir tarikata yakınlığıyla bilinen grubun, askerlere dönük bazı uygulamaları iki kuruluşu karşı karşıya getirmişti. Atabeyler ve Küre Operasyonları ile aradaki soğukluk giderek derinleşirken, Hrant Dnik suikastinden sonra da olaylar daha farklı boyutlara ulaşmıştı.

Köksal'ın olumlu yaklaşımlarından sonra Genelkurmay ve Emniyet arasında buzları eritmek için yürütülen görüşmeler en üst düzeyde devam ederken, Saygun'un sürpriz ziyareti de bu kapsamda değerlendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!