Üniversitede molotoflu çatışma: 30 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede molotoflu çatışma: 30 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2007 16:52

ANKARA Üniversitesi Cebeci Kampusu'nde İşçi Partisi (İP) taraftarı öğrenciler ile sol görüşlü bir başka öğrenci grubu arasında taşlı- sopalı kavga çıktı.

Haberin Devamı

Üniversitede molotoflu çatışma: 30 yaralı
DHA muhabiri Fevzi KIZILKOYUN, Ankara'dan bildiriyor...

Molotof kokteylinin de atıldığı olaylarda her iki gruptan 30'un üzerinde öğrenci yaralandı.

Ankara Üniversitesi'nin Cebeci Kampusu'nde bulunan Eğitim Bilimleri Fakültesi'nin önünde Atatürk posteri ve Türk bayrağı altında stant açıp bildiri dağıtan İP'li bir grup öğrenci, okul içinden ve dışarıdan geldiği öğrenilen PKK sempatizanı ve sol görüşlü bir grup öğrencinin sözlü tacizine uğradı. Bunun üzerine iki grup arasında taşlı- sopalı kavga çıktı. Molotof kokteylinin de kullanıldığı olaylarda her iki gruptan 30'un üzerinde öğrenci yaralandı. Atılan taşların isabet ettiği kampus içerisinde bulunan İletişim Fakültesi'nin camları kırıldı.

Haberin Devamı

Gelen çevik kuvvet polisi öğrencilere müdahale ederken, kampusün giriş ve çıkışını da kapattı. Öğrenci grupları arasında set oluşturan ve grupları sırayla okul dışına çıkartan polis, Cebeci Kampusu'nde geniş önlem aldı. Okula gelen sağlık ekipleri taş ve sopa darbelerinden yaralanan öğrencilere okul bahçesinde müdahale etti.

Eğitim Bilimleri Fakültesi önünde açtıkları stantta tekrar toplanan öğrenciler, ‘Türkiye Gençlik Birliği' adına yaptıkları basın açıklamasında, Atatürk posteri ve Türk bayrağını indirmeye çalışanlara karşı mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Açıklamada, karşı grubun Atatürk'e hakaret ettiği ve ‘Faşistlere ölüm’ gibi sloganlar attığı ve olayların bu nedenle çıktığı öne sürüldü.

Olaylar nedeniyle kampüsteki fakültelerde öğrenime ara verilirken, basın mensupları okuldaki güvenlik görevlilerince dışarı çıkartılıdı. Polis ekipleri ise kampus dışında güvenliği artırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!