Dilara’nın bakışları ömür boyu ’neden’ diye soracak

Güncelleme Tarihi:

Dilara’nın bakışları ömür boyu ’neden’ diye soracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2007 00:00

Ağzı açık bırakılan rögara düşerek ölen 5 yaşındaki kızı Dilara’yı elleriyle lağım sularından çıkaran Muhterem Dumrul, 8 sorumlunun yargılandığı duruşmada, "MVM şirketi bize manevi tazminat ödedi. Şirketle helalleştik. Şikayetçi değilim" dedi. Bunun üze-rine 2 aydır tutuklu bulunan taşeron şirketin sahibi ile şantiye şefi tahliye edildi.

Yol şantiyesinde açık bırakılan rögara 5 yaşındaki Dilara’nın düşerek ölmesine neden olmakla suçlanan Güntek Mühendislik’in şantiye şefi Yunus Naci Ozarlı, şirketin sahibi Ömer Adnan Kaya, tapograf sorumlusu İbrahim Hakkı Kızıl, ihaleyi alan MVM Turizm’in sahipleri Bilal ve Osman Şahin ile Birol Balcı, İSKİ’nin kontrol müdürü Mehmet Erbaş ile Ali Albayrak’ın yargılanmasına Bakırköy 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Üç tutuksuz sanığın katılmadığı duruşmada, diğer sanıklar suçlamayı kabul etmedi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan baba Muhterem Dumrul, hakimin "Dosyaya dilekçe vermiş, şikayetinizden vazgeçmişsiniz" hatırlatması üzerine, "Evet doğru. Şikayetim yok. MVM’den manevi tazminat aldık. Bu nedenle ceza davasından vazgeçtik. Şirketle helalleştik. Maddi tazminat hakkımızı saklı tutuyoruz" dedi. Ancak duruşmadaki bu sözleri, basın mensupları tarafından adliye çıkışında hatırlatılan ve ne kadar tazminat aldığı sorulan Muhterem Dumrul, "Ben tazminat falan almadım" dedi.

28 Şubattaki olay anında kızını elinden tutan ve olayın tek tanığı olan Songül Dumrul ise, "Tanıklık yapmak istemiyorum" diyerek salondan ayrıldı. Sanık avukatları, Güntek Mühendislik’in asıl kusurlu, MVM Turizm’in ikinci derece kusurlu ve İSKİ’nin üçüncü derece kusurlu bulunduğu bilirkişi raporuna itiraz etti. Mahkeme, tutukluluk süreleri, babanın şikayetinden vazgeçmesi, atılı suç için yasada belirtilen ceza miktarı ve delilleri karartma ihtimalleri olmadığından Güntek Mühendislik’in sahibi Ömer Adnan Kaya ile şantiye şefi Yunus Naci Ozarlı’nın tahliyelerine karar verdi.

Ayrıca sanık avukatlarının itirazı üzerine, 3 uzman tarafından yeniden bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verildi. Sanıklar hakkında, taksirle adam öldürmeye sebebiyet vermek suçundan 2-6 yıl arası hapis cezası isteniyor. 5 yaşındaki Dilara, ağzı açık bırakılan rögara düşerek can vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!