'600 vekili CHP istedi'

Güncelleme Tarihi:

600 vekili CHP istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 21:11

Başbakan Binali Yıldırım’ın Erzincan mitinginde hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. “Kılıçdaroğlu 10 şey söylüyor 9’u yalan, biri de şüpheli” diyen Başbakan Yıldırım, “Bir de çıkmış diyor ki ‘600 milletvekiline ne gerek var?’ 22 yıl önce kendileri 600’e çıksın demişler, altına da imza da atmışlar” ifadelerini kullandı. Başbakan Binali Yıldırım, dün memleketi Erzincan ve Sivas’ta düzenlediği mitinglerde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK KALDIRILIYOR

“Erzincan şimdi diyor ki ‘Yıllar sonra bir başbakan çıkardık, anayasa değişiyor, Başbakanlık kaldırılıyor.’ Vatana hizmet, makamla mevkiyle olmaz. Eğer içinizde memleket aşkı varsa toprağı sürerek de ticaret yaparak da hizmet edersiniz. İşinizi en iyi şekilde yaparak da bu ülkeye, bu cennet vatana hizmet edersiniz. Biz Türkiye sevdalısıyız. Dün Ulaştırma Bakanı olarak ülkeme hizmet ettim, bugün başbakan olarak aynı şekilde ülkemize hizmet ediyoruz. Yarın da ne vazife verirseniz, siz ne derseniz, biz onu yaparız. Onlar 15 Temmuz’da asker kılığına girerek ülkeyi işgale çalışırlar, biz hem onları püskürtür hem de ülkemize hizmet ederiz. Onların işi hep ‘Hayır’ demek, engellemek, bizim işimiz de ‘Evet’ demek, yapmak, bitirmek, milletin hizmetine sunmak.

Haberin Devamı

DÜŞÜN MİLLETİN YAKASINDAN

Merhum Menderes, bu ülke için çok eserler ortaya koydu. CHP, ‘Hayır, yapamazsınız’ dedi. ‘İktidarı bizimle paylaşmanız gerekir’ dedi. Merhum Menderes boyun eğmediği için darbe yaptırdılar ve hayatına kast ettiler. 80’de millet Cumhurbaşkanı seçemedi bahanesiyle 12 Eylül darbesini yaptılar. Merhum Özal, bu ülke çok hizmetler yaptı. Onu da engellemek için çok uğraştılar. 1996, 28 Şubat merhum Erbakan’ı da çalıştırmadılar. Tanklarla demokrasiye balans ayarı vermeye kalktılar. Milletin iktidarlarını rahat bırakmadılar. Millet, iktidarının gücünü hep paylaşmaya çalıştılar. CHP diyor ki, ‘Tek adam rejimi olacak.’ Derdi, millet iktidar olmasın. Bu millet iktidarını sizinle paylaşmak zorunda mı? Vesayet odaklarıyla paylaşmak zorunda mı? Çekilin artık. Artık düşün milletin yakasından. Çekilin artık millet iradesinin önünden.

EVET, TEK ADAM OLACAK

Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘Tek adam ülkeyi yönetecek.’ Be adam, sen istiyorsun diye iki Cumhurbaşkanı mı seçeceğiz? Bunlar HDP ile sıkı fıkılar ya eşbaşkanlığa kafayı takmışlar. Evet, tek adam olacak. Patronu da millet olacak. Bu ülkede tek adam yönetiminden bahsediliyorsa CHP yönetimi kendine baksın. 7 seçim kaybetti, hâlâ tek adam. Tek adam yönetimi arıyorsa Sayın Kılıçdaroğlu aynaya baksın.
Bir de çıkmış diyor ki, ‘600 milletvekiline ne gerek var?’ Milletvekili sayısını 600’e çıkarıyoruz. Nüfus arttığı için yapıyoruz. Bu Kılıçdaroğlu, ne söylediğinin farkında değil. 1995’te DYP, ANAP, CHP anayasa teklifi hazırlıyorlar. Milletvekili 600 olsun istiyorlar. 22 yıl önce kendileri 600’e çıksın demişler, altına da imza da atmışlar. Sonra Meclis’e gelince 600 çok 550 yapalım. O zaman nüfus 59 milyon. Şimdi 80 milyon. 450’den 550’ye çıkarırken ses yok. O zaman gerekçeleri ne? Nüfus artmış. Şimdi nüfus artmadı mı? Kılıçdaroğlu, 10 tane şey söylüyor 9’u yalan biri de şüpheli. Bunlar ilkesiz, tutarsız. Cumhuriyetin ilk yıllarında 40 bin kişiye bir milletvekili düşerken şu anda 145 bin kişiye bir milletvekili düşüyor. Avrupa’da bu sayı 50 bin 60 bin.”

Haberin Devamı

Terörü bağrına basıyor

Anayasa değişikliklerine terör örgütleri karşı çıkıyor. FETÖ, var gücüyle ‘Hayır’ için çalışıyor. PKK ‘Hayır’ diyor. Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre alayı ‘Hayır’ diyor. Eğer Almanya’da Hollanda’da ‘Evet’ kampanyası yapmak isterseniz kapılar kapatılıyor, ‘Hayır’ kampanyasına kapılar sonuna kadar açık. İşte Frankfurt’ta bölücü terör örgütü meydanlarda miting yaptı. Bölücü başının resimlerini boy boy gösterdi. PYD’li terörist başı da Suriye’den kalktı Frankfurt’ta ‘Hayır’ kampanyasına katıldı. Almanya, Hollanda, Türkiye’de katliam yapan bu terör örgütlerini bağrına basıyor. Ey Hollanda, ey Almanya, ey Avrupa, Erzincan öyle bir gür sesle ‘Evet’ diyecek ki yaptıklarınızdan utanacaksınız.”

Haberin Devamı

14.7 milyon gence mektup 

BAŞBAKAN Yıldırım, referandum için 14.7 milyon gence gönderilmek üzere bir mektup kaleme aldı. Yıldırım’ın imzasıyla isme gönderilen mektup, Anayasa değişikliğinin amacını anlatıyor. Mektupları, AK Parti Gençlik Kolları elden teslim edecek. Yıldırım, mektuplardan birini de Çanakkale Ayvacık’a bağlı Yukarıköy’de Güner Köse’ye kendisi verdi. Yıldırım mektubunu, “Bu değişikliğe 16 Nisan’da diyeceğiniz ‘EVET’ ile yeni bir heyecanla ve daha büyük sorumluluklarla sahip çıkmanızı istiyorum” sözleriyle bitirdi.

BAKMADAN GEÇME!