Azmettirici Erhan T., Yazıcıoğlu’nun arkasında

Güncelleme Tarihi:

Azmettirici Erhan T., Yazıcıoğlu’nun arkasında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2007 13:28

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ı azmettirdiği iddia edilen Yasin Hayal’e talimat verdiği öne sürülen gözaltındaki KTÜ öğrencisi Erhan Tuncel'’nin, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun Trabzon gezilerinin organizasyonunda görev aldığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Trabzon’da 6 ve 10 Nisan 2005’te meydana gelen TAYAD üyelerine linç girişimi olaylarının ardından, incelemeler yapmak üzere Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 18 Nisan’da Trabzon’a geldi. Yazıcıoğlu, önce partisinin il başkanlığını ziyaret ederek, partililerle sohbet etti ve olaylarla ilgili bilgi aldı. Yazıcıoğlu daha sonra Trabzon Atatürk Alanı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Yasin Hayal’e talimat verdiği ileri sürülen KTÜ İktisat Bölümü öğrencisi Erhan Tuncel, bu toplantı sırasında, Yazıcıoğlu’nun arkasında duran partili grubunun içinde basın mensuplarınca görüntülendi.

Erhan Tuncel’in, Yazıcıoğlu’nun Kunduracılar Caddesi’ndeki esnaf ziyareti sırasında da partili diğer gençlerle birlikte koruma olarak görev yaptığı iddia edildi.

Haberin Devamı

ERHAN TUNCEL'İN AİLESİ ŞOKTA

 

Gazeteci Hrant Dink'in katilinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan KTÜ öğrencisi 26 yaşındaki Erhan Tuncel'in, Elazığ'daki yakınları şaşkın.

 

Tuncel'in Elazığ'daki annesi Ümmügülsüm Tuncel, dün akşam olayı öğrenince sinir krizleri geçirdi ve doktor kontrolüne alındı. Baba Ali Rıza Tuncel, olanlara inanamadığını belirterek, “Ailece perişan olduk. Ben bu çocuklara devletin sahip çıkmasını istiyorum. Olayı kesinlikle tasvip etmiyorum” dedi.

 

Tuncel’in yaşadığı Üniversite Mahallesi’nde bakkal Niyazi Kaygusuz, olayı duyunca şoke olduğunu söyledi. Tuncel’in böyle bir olayın içinde olacağına inanmadığını belirten Kaygusuz, “Gayet efendi, dürüst ve saygılı bir insandı. Ailece çok iyi insanlardır, bu gencin böyle bir olaya karıştığını tahmin etmiyoruz” dedi.

 

Elazığ Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nden 2000 yılında mezun olan Erhan Tuncel’in başarılı bir öğrenci olduğu belirtildi. Lisede iki takdir bir de teşekkür belgesi aldığı vurgulanan Tuncel’in arkadaşlarıyla da uyumlu olduğu ve herhangi bir olaya karışmadığı kaydedildi. Tuncel'in son 5 yıldır sabıka kaydına rastlanmadı.

 

Haberin Devamı

'HER FOTOĞRAFTAN BİR SUÇLU MU İHDAS EDECEĞİZ'

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, gazeteci Hrant Dink cinayetine ilişkin gözaltına alınan E.T ile aynı fotoğraf karesinde yer almasıyla ilgili olarak, “BBP üyesi olduğunu sanmıyorum, ama Ocağa, gençlerin arasına gelmiş gitmiş olabilir. Her fotoğraftan bir suçlu mu ihdas edeceğiz” dedi.

Yazıcıoğlu, bazı medya organlarında yer alan fotoğrafla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “insanlarla arasında koruma duvarı bulunmadığını, yanında, yöresinde, arkasında kim vardır diye bakmadığını” belirtti. Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

“Şimdi ne olmuş yani? Beraber fotoğraf varsa ne olmuş, nereye varılmak isteniyor? Soruşturmanın gizliliğine rağmen, sanki soruşturmanın içinden bir bilgi almış gibi davranarak suçlu ihdas etme gayretleri görüyorum.

Haberin Devamı

Kişi ile ilgili özel bir araştırma yapmadım. BBP üyesi olduğunu sanmıyorum, ama Ocağa, gençlerin arasına gelmiş gitmiş olabilir. Görürsem şahsen tanıyabilirim, bunların hiçbir önemi yoktur. Her fotoğraftan bir suçlu mu ihdas edeceğiz.

Söz konusu fotoğrafın yayınlanmasının iki nedeni var, birinci nedeni; soruşturmayı yönlendirerek bir yere varmak, ikinci nedeni ise soruşturmanın içinde varmış gibi göstererek bizi baskı altına almak ve susturmak.”

Yazıcıoğlu, “cinayetten sonra BBP ve Türk milliyetçiliğine yönelik saldırıların artık edep sınırlarını aştığını” ifade ederek, “söz konusu yayınları yaparak kendisinin hedef göstermek isteyenlerle yargı yoluyla hesaplaşacağını” kaydetti.

Haberin Devamı

Muhsin Yazıcıoğlu, açıklamasında ayrıca, “(Hepimiz Ermeniyiz) sloganı atanlara öneriyorum; bir günde şehit cenazesinde toplanıp 'Hepimiz Mehmetçiğiz, Hepimiz Türküz' diye bağırın” görüşünü dile getirdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!