Tecavüz izni

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz izni
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 00:00

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in simgelerinden Kuğulu Park’a, ’minimum tecavüz’ izni aldı.

Belediye, Kuğulu Park’ın yanına yapmayı planladığı kavşak projesi için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na müracaat etti. Kurul, 1’inci derece SİT alanı olan parka, ’tecavüzün minimum müdahale gerektirecek şekilde’ olması kaydıyla izin verdi.

BAŞKENT’in en önemli simgelerinden Kuğulu Parka, ’tecavüz izni’ verildi. Büyükşehir Belediyesi, yapacağı kavşak projesinde 1. Derece SİT alanı olduğu için Kuğulu Parka giriş için Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan izin istedi.

Kurul, başvuru üzerine aldığı kararda, parkın Atatürk Bulvarı tarafından ’minimum tecavüz izni’ verdi. Kararda şöyle denildi:

MİNİMUM OLUR

"Ankara ili, Çankaya ilçesi, Kuğulu İran Caddesi, Arjantin Caddesi, Tahran Caddesi kavşakları projesinin Güvenlik Caddesi-Şili meydanı yönünden gelen trafiğin yeraltından da geçmesi için eğim ve yeraltı suları da dikkate alınarak uygulanmasının mümkün olması durumunda hazırlanacak projenin Büyükşehir Belediyesi’nce yapılarak Kurulumuza sunulmasına, bu düzenlemelerin uygulanmasının mümkün olması halinde sunulan öneri projede 1. Derece SİT alanı olarak tescilli olarak Kuğulu Park’ın Atatürk Bulvarı’na bakan kısmına tecavüzün minimum müdahale gerektirecek şekilde refüj ve yolun düzenlenmesine karar verildi."

Karara, kurulun 9 üyesinin 8’i ’evet’ derken, sadece Çankaya Belediyesini temsil eden üye, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Müesser Sönmez ’ret’ oyu verdi.

İNANILACAK GİBİ DEĞİL

Kararı eleştiren CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ise şunları söyledi:

"Bu karar Türkiye Cumhuriyeti’nde eşi, emsali görülmemiş bir karardır. ’Minimum tecavüzden’ kasıt nedir. Bu ucu açık, ölçüsü olmayan bir tanımlamadır. Belediye ’benim minimumum parkın tamamı’ derse buna kim dur diyebilecek. Kurul adına utanç verici bir karardır. Bu kararı yargıya götüreceğiz ve Kuğulu Park’ı da, Ankara’yı da bunlara yoldurmayacağız."

Sadece bir üyeden ret

Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Belediyenin parka giriş izni için yaptığı başvuru üzerine aldığı kararla, "Kuğulu Park’ın Atatürk Bulvarı’na bakan kısmına tecavüzün minimum müdahale gerektirecek şekilde refüj ve yolun düzenlenmesi"ne olanak tanındı. Kurulun 9 üyesinin 8’inin kabul ettiği karar için CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, "Emsali görülmemiş karar" yorumunda bulundu. Karara, Çankaya’yı temsil eden üye ’Hayır’ oyu verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!