Ayvalık'taki orman yangını kontrol altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıktaki orman yangını kontrol altına alındı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 04, 2006 07:12

Ayvalık'ta çıkan orman yangını söndürüldü. Yangında, 300 hektarlık orman alanı kül oldu.

Haberin Devamı

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Tuncay Güçlükan, yaptığı açıklamada, dün saat 23.00 sıralarında Çamlık mevkiinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangının söndürüldüğünü belirtti.
  Â
Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Güçlükan, söndürme çalışmalarına katılmak üzere diğer illerden gelen ekiplerin büyük bölümünün bölgeden ayrıldığını ifade etti.

YANGINA HAVADAN MÃœDAHALE

Çevre ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da,

/images/100/0x0/55eaf43af018fbb8f8a16bc4
yangına Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Kütahya bölge müdürlüklerinden 44 arazöz, 8 dozer, 120 yangın işçisi, 10 teknik eleman ve 20 memurun müdahale ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Türk Hava Kuvvetleri'nden 2 C-130 uçağının yanı sıra Antalya, Denizli, Çanakkale, İstanbul, İzmir ve Muğla bölge müdürlüklerinden gelen 7 helikopter ile Çanakkale'den havalanan 5 Türk Hava Kurumu uçağının da sabah saatlerinden itibaren yangın söndürme çalışmalarına katıldığı bildirilen açıklamada, yangının uçakların devreye girmesiyle kontrol altına alındığı bildirildi.

YANGIN PİKNİK ATEŞİNDEN ÇIKTI

Yangının piknik ateşinden çıktığı belirtilen açıklamada, havadan yapılan ölçümler sonucu 300 hektar alanın zarar gördüğünün belirlendiği kaydedildi.

Bu arada, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ile Yangın Dairesi Başkanı Nurettin Doğan'ın bölgeye gittiği bildirildi.

CAN KAYBI YOK

Yaklaşık 25-30 kilometrelik alan üzerinde etkili olan yangın nedeniyle bölgedeki yazlık konutlar tahliye edildi ve tatilciler güvenli bölgeye sevk edildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!