Danıştay saldırısında adı geçen eski yüzbaşı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Danıştay saldırısında adı geçen eski yüzbaşı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2006 16:13

Danıştay 2. Dairesi'ne yapılan saldırının azmettiricisi ve çete lideri olarak aranan eski TSK mensubu yüzbaşı Muzaffer Tekin, İstanbul Kadıköy'de yakalandı. 12 Eylül öncesi ordudan atıldığı ve bıçakla intihara teşebbüs ettiği belirtilen eski yüzbaşı Muzaffer Tekin, yaralı olarak götüldüğü hastanede gözaltına alındı. Hastane ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

Danıştay'a yapılan saldırının ardından yakalan avukat Alparslan Arslan'ın verdiği ifadenin ardından Cumhuriyet Gazetesi ve Danıştay'a yapılan saldırıların azmettiricisi ve çete lideri olarak aranan Muzaffer Tekin, bıçakla yaralı halde  götürüldüğü Acıbadem Hastanesi'nde polis tarafından gözaltına alındı. Yarasının göğsünün sol tarafında ve kalbinin hemen altında olduğu belirtilen Tekin'nin, hayati tehlikesinin olmadığı ifade edildi.  Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı hastanenin acil servisine girişler kapatıldı. Bilinci açık olan T'nin, hastanede tedavisi polis gözetiminde sürüyor. Polis yetkilileri, Muzaffer T'nin intihar girişiminde bulunmuş olabileceğini belirtti.

CERRAH: OLAY DAHA ÇOK YENİ

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Danıştay 2. Dairesi üyeleri ile Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılara ilişkin aranan Muzaffer T'nin bıçakla yaralı halde hastaneye kaldırılması konusunda, “Olay daha çok yeni. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor” dedi. Cerrah, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde basın mensuplarının, “Muzaffer T'nin intihar girişiminde bulunduğu ve hastaneye kaldırıldığı söyleniyor” demeleri üzerine, “Öyleymiş. Ben de bir şey bilmiyorum. Olay daha çok yeni. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı


KAYIPLARA KARIŞMIŞTI

Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün, çetenin elebaşısı olarak açıkladığı Muzaffer Tekin, olay günü eşiyle birlikte ortalıktan kayboldu. Yüzbaşı iken ordudan atılan ve ’Albay Muzaffer’ diye tanınan Muzaffer Tekin, Kadıköy, Dumlupınar Mahallesi, Dr.Erkin Caddesi’ndeki Bahar Apartmanı’nda oturuyor. Apartmanın yöneticisi İlyas Hacıhaliloğlu, saldırının gerçekleştiği gün 12.00 sıralarında eşi Müge’yle birlikte apartmandan çıkan Tekin’den bir daha haber alamadıklarını söyledi. 14 yıllık komşuları da, "milli duyguları sağlam, ama dini bütün değildir" diye anlattıkları eski yüzbaşının, evden ayrılırken kendilerine "Çanakkale gezisini gidiyoruz" dediğini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!