Everest'te ilk Türk kadın daÄŸcı

Güncelleme Tarihi:

Everestte ilk Türk kadın dağcı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2006 13:35

Genç dağcı Eylem Elif Maviş, "dünyanın çatısı" Everest'e tırmanan ilk Türk kadın dağcı olarak tarihe geçti. Maviş, Türkiye saati ile sabah 05.00 civarında zirveye ulaştı.

Haberin Devamı

Petrol Ofisi’nin desteğiyle yola çıkan  2006 Everest Türkiye Takımı sınırları zorlayarak 8.850 metrelik zirveye Türk ve Petrol Ofisi bayraklarını taşıdı….

Dünyanın en yüksek noktası Everest'e tırmanmak üzere 27 Mart’da Türkiye’den hareket eden 11 kiÅŸilik  Türk daÄŸcı ekibi’nden 4 kiÅŸi Everest zirvesine ulaÅŸtı.Â

Bir buçuk aydan bu yana 5200metrelik ana kamptan yüksek kamplara tırmanış yaparak yüksek irtifa koşullara kendilerini hazırlayan Petrol Ofisi Everest Türk Takımın’dan Eylem Elif Maviş, Haldun Ülkenli, Serkan Girgin ve Soner Büyükatalay’dan oluşan 4 kişi 8850 metrelik Dünyanın en yüksek noktası Everest’e ulaşmayı başardı.

Türkiye saati ile  bu sabah 05:00 civarında ilk önce kadın dağcımız Elif Maviş zirveye ulaştı.

Everestte ilk Türk kadın dağcı
Everest tırmanışını gerçekleştiren ekip.

Haberin Devamı

Elif’in ardından belli aralıklarla Haldun, Soner ve Serkan Everest zirvesine Petrol Ofisi ve Türk bayrağını taşıdı.

Sınırları Zorlayarak 8500 metreye kadar oksijensiz çıkmayı başaran Serhan Poçan ve Bora Maviş bu noktaya kadar gelen Burçak Poçan’ın hafif bir rahatsızlık yaşaması üzerine tırmanışı riske atmamak için  zirve denemesine son vererek 8300 metrelik kampa indiler.

2006 Everest Türk Takımı ile ilgili detaylı bilgilere www.2006everest.org adresinden ulaşılabiliyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!