Derbent'te yıkım savaşı

Güncelleme Tarihi:

Derbentte yıkım savaşı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2006 09:53

Sarıyer Derbent Mahallesi'nde belediye ekiplerince yapılan yıkımda, mahalle sakinleri ile polis arasında olaylar çıktı. Gün boyunca devam eden zaman zaman taşlı sopalı çatışmaya dönen olaylar ancak akşam saatlerinde sona erdi.

Haberin Devamı

Sabahın erken saatlerinde polisten de destek alarak Derbent Mahallesi'ne gelen belediye ekipleri, “Derbentliler Dayanışma Derneği”nin bulunduğu binanın yıkımını gerçekleştirdi.  

Bu sırada toplanan mahalle sakinleri, belediye ekipleri ve polise karşı direnişe geçti. Bunun üzerine polis, panzerlerin de yardımıyla göz yaşartıcı gaz kullanarak grubu dağıttı. Sayıları yaklaşık 500'ü bulan grup, bunun üzerine başka bir yerde toplandıktan sonra taş ve sopalarla polise karşı saldırıya geçti.

Polisin öğlen saatlerinde tekrar müdahale ettiği grup, ormanlık alana girerek güvenlik kuvvetlerine taş atmayı sürdürdü. Polisin müdahalesiyle grubun tekrar dağıtılmasından sonra göz yaşartıcı gazdan etkilenen ve atılan taşlardan yaralanan bazı göstericiler ile polis memurları, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

/images/100/0x0/55eab25af018fbb8f890e989

YOLA BARİKAT KURDULAR

Haberin Devamı

Belediye ekiplerince yıkılan “Derbent Dayanışma Derneği” binasının bulunduğu Akgün Caddesi üzerinde öğleden sonra yeniden toplanan bir grup, tahta parçaları ve araç lastikleri kullanarak yola barikat kurdu.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı bir panzerin barikatı kaldırmak için harekete geçmesi üzerine göstericiler, güvenlik kuvvetlerini taşladı. Bunun üzerine panzer, barikata yaklaşmadan geri döndü.

Biber gazı kullanarak gruba yeniden müdahale eden polis, grubun dağıtılmasını sağladı. Ancak kısa bir süre sonra tekrar toplanan kişiler, kurdukları barikatın çevresinde sloganlar atarak beklemeye başladı. Olaylar sırasında, Maslak Mesa Evleri'ndeki bazı konutların camları ile sitenin çitleri, göstericiler tarafından tahrip edildi.

Polis, akşam saatlerinde Derbent Mahallesi'nde kontrolü tekrar sağladı. Akgün Caddesi üzerinde kurulan barikatı iş makinesi ve panzerlerle gerçekleştirilen müdahaleyle kaldıran polis, ara sokaklara kaçan göstericileri de bir süre kovaladı.

Derbent Mahallesi'nde kontrolü tekrar ele alan polis, sabah saatlerinde yıkılan, ancak eylem sırasında göstericiler tarafından tekrar yapılmaya çalışılan “Derbent Dayanışma Derneği”nin de belediye ekiplerince tamamen yıkılmasını sağladı.

Haberin Devamı

Olaylar sırasında biri başından olmak üzere atılan taşlarla 4 polis memurunun yaralandığı, bazı göstericiler ile basın mensuplarının da atılan biber gazlarından etkilendiği belirtildi.

Derbent Mahallesi'nde sabah saatlerinden itibaren başlayan olaylarda polise taşla saldıran ve direniş gösteren 38 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

16 ÖĞRENCİ, HASTANEYE KALDIRILDI

Polisin kullandığı biber gazından etkilenen 16 öğrenci, hastaneye kaldırıldı. Tarabya Cumhuriyet Mahallesi Okul Sokak'ta bulunan Fahrettin Aslan İlköğretim Okulu öğrencilerinden bazılarında, okula geldikten sonra mide bulantısı, baş ağrısı ve göz yaşarması şikayeti görüldü.

Bunun üzerine Müdür Yardımcısı Yunus Gözcü, okula gelmek için polis ile yıkımlara karşı çıkan göstericiler arasında olayların çıktığı Derbent Mahallesi'nden geçtikleri ve göstericileri dağıtmak için polisin kullandığı biber gazından etkilendikleri anlaşılan öğrenciler için ambulans çağırıldı.

Haberin Devamı

Okula gelen ambulanslar, 16 öğrenciyi Sarıyer Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada müdahale edilen öğrencilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!