Kendimizi savunursak borsa bile zarar görür

Güncelleme Tarihi:

Kendimizi savunursak borsa bile zarar görür
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2006 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün önceki akşam Kara Harp Okulu’nda "Başbakan Tayyip Erdoğan’dan bir talebiniz oldu mu?" sorusuna verdiği "No comment (yorum yok)" yanıtının üzerindeki perde aralandı.

Özkök’ün yorumda bulunmamasına rağmen, Erdoğan’la geçen hafta yaptığı görüşmede Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın hazırladığı Şemdinli iddianamesine ilişkin taleplerde bulunduğu öğrenildi. Özkök, "Bu olayda hiçbir dahlimiz yok. Biz, bu olayın aydınlanması için sonuna kadar üzerine gideriz, gelin birlikte üzerine gidip, bu tertibi çözelim" diyen Erdoğan’a görüşlerini özetle şöyle aktardı:

Bu sadece Yaşar Paşa’ya yönelik bir şey değil. Bu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) halkın gözündeki itibarını sarsmaya yönelik bir girişimdir.

Bu durumda TSK’yı savunmak, destek olmak ve sahip çıkmak öncelikle Başbakan olarak sizin görevinizdir. TSK Hürriyetolarak bunu sizden bekliyoruz.

Biz konuştuğumuzda, kendimizi savunmak zorunda kaldığımızda herkes bundan zarar görür. Borsa bile bundan zarar görüyor.

TSK olarak en alt rütbelisinden, en üst rütbelisine kadar Yaşar Paşa’nın arkasındayız.

Konuk Portekiz’den

Portekiz Genelkurmay Başkanı Oramiral Jose Mendes Çabeçadas dün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ü ziyaret etti. Çabeçadas, Genelkurmay Karargahı’na gelişinde Özkök tarafından askeri törenle karşılandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!