40. günde Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

40. günde Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 22:07

Ankara darbe girişiminden 40 gün sonra bugün ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı ağırlayacak. Biden, bu ziyaretiyle Türkiye’yle dayanışmayı hedeflediğini belirtse de devlet zirvesi bugünkü temaslarda kendisine FETÖ ile mücadelede sitem mesajı verecek.

Haberin Devamı

Biden’ın günü birlik ziyaretinde ilk durağı darbe girişimi sırasında savaş uçaklarının bombaladığı TBMM olacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’la da bir araya gelecek olan Biden’ın, Yıldırım’la görüşmesinden sonra basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

İLK MADDE FETÖ

Biden’ın temaslarında ana gündem ‘terörle mücadele’ olacak. Ankara, Başkan Yardımcısı’nın önüne 3 ayaklı bir terör dosyası koyacak. Bu dosyanın ilk ayağını, darbe girişimini yapan FETÖ’nün lideri Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi oluşturacak. Devletin zirvesi, Biden’a yüz yüze temaslarda net şekilde Gülen’in acil tutuklanması ve iadesi talebini iletecek. Terör dosyasının diğer 2 ayağını ise IŞİD’le mücadele ile PKK ve Suriye uzantısı PYD oluşturacak. Ziyaretle ilgili Hürriyet’e konuşan bir yetkili, “ABD, özellikle Suriye bağlamında Türkiye’nin PYD ve PKK hassasiyetini bildiğini açıklamalarla dile getiriyor. Ancak bunu pratikte de görmek istediğini Biden’a söyleyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!