Otobüste zorbalık

Güncelleme Tarihi:

Otobüste zorbalık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 12:43

Ankara'da yolcularla tartışan halk otobüsü muavini sopayla yolcuların üzerine yürüdü, otobüs şoförü de kapıları açmadan bütün yolcuları son durağa götürmeye kalkıştı.

Ankara’da, 9 Dışişleri Bakanlığı personelinin ölümüne neden olan kazayla dikkatleri üzerine çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi denetimindeki yeşil halk otobüsleri bu kez Eryaman’da bir skandala karıştı. Yolcularla tartışan halk otobüsü muavini sopayla yolcuların üzerine yürüdü, otobüs şoförü de polis yetişmeden bütün yolcuları son durağa götürmeye çalıştı.

Yaklaşık elli yolcuya korku dolu anlar yaşatan olay şu şekilde gerçekleşti: "Kızılay-Eryaman seferini yapmakta olan 06 PZVF 96 plakalı yeşil halk otobüsünün şoförü ve muavini aşırı derecede yolcu aldığı için kendisini uyaran otobüsün içindeki diğer yolcularla tartıştı. Otobüs, Eryaman’a girdiğinde de yolcuların indiği sırada dikkatsiz davranışlarıyla yolcular henüz kapıdan inmeden otobüsü hareket ettiren ya da kapıları kapatan otobüs şoförü ve yolcular arasında tekrar gerginlik yaşandı.

SOPAYLA YOLCULARIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Bir yolcunun otobüs şoförünü uyarması üzerine önce otobüsün muavini yolcunun üzerine yürüdü. Bu sırada muavin elindeki sopayla yolcuya vurmaya çalıştı. Hemen kapıları kapatıp, gaza basan şoför, yolcuların bütün ısrarlı çabalarına rağmen otobüsü durdurmayı reddetti ve son durağa kadar durmayacaklarını söyledi. Telefonla diğer şoförlere ve muavinlere de ulaşan otobüs muavini, hepsinin son durakta toplanmasını istedi. Mahsur kalan yolcular, cep telefonlarından 155 polis imdatı aradı ve otobüsün içinde alıkonulduklarını söyleyerek aracın polis tarafından durdurulmasını istedi.

ZABITA ARACINI EKİP OTOSU SANINCA DURDU

Eryaman üçüncü etap kavşağına yaklaşıldığında trafik ışıkları öncesi hız kesen otobüsteki yolcular yan tarafta tepe lambaları yanar vaziyette yolun sağında bulunan zabıta aracını polis otosu sandı ve hareket halindeki aracın pencerelerini açarak otobüsün durdurulması istedi. Otobüs şoförü de aracı ekip otosu sanınca durdu. Olay yerine gelen ekip otosunu gören halk otobüsü şoförü kaçmaya çalıştı. Otobüsten inen bazı bayan yolcular sinir krizi geçirdi.

Olayda mağdur olan vatandaşlar karakola gidip şikayetçi olurken, otobüs şoförü ve muavinin de karakola getirilerek ifadelerinin alındığı öğrenildi. Yolcuların şikayetçi olması nedeniyle skandal olay ile ilgili yasal işlem başlatıldı.

Konu ile ilgili olarak konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir emniyet yetkilisi, yeşil halk otobüsleri ile bu tür şikayetlerle daha önce de pek çok kez karşılaşıldığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!