13 kesin 16 şüpheli il

Güncelleme Tarihi:

13 kesin 16 şüpheli il
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 10:18

Türkiye'de kuş gribi pozitif sonucu alınan il sayısı 13 ve şüpheli bulunan illerin sayısı ise 16 oldu.

Haberin Devamı

Kuş gribi pozitif sonucu alınan ve  şüpheli bulunan illerin toplam sayısının dün itibariyle 29 olduğu bildirildi.
  
Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Iğdır'ın Aralık ilçesinde 26 Aralık 2005 tarihinde tespit edilen kuş gribi vakasının ardından 15 Ocak 2005 tarihine kadar Iğdır, Erzurum, Şanlıurfa, Erzincan, Ağrı, Bitlis, Yozgat, Ankara, Bursa, İstanbul, Van, Aydın ve Kars'da “kuş gribi pozitif” sonucu alındı.
  
Muş, Ardahan, İzmir, Isparta, Konya, Karaman, Siirt, Karabük, Sivas, Bayburt, Elazığ, Diyarbakır, Eskişehir, Muğla, Batman ve Malatya'da da “kuş gribi şüphesi” bulunuyor.
  
Dün saat 18.00 itibariyle itlaf edilen toplam kanatlı sayısı ise 764 bine ulaştı.

TARIM BAKANLIĞI, KUŞ GRİBİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ
  
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, kuş gribi hastalığıyla ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışmalarına hız verdi.
  
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından hastalıkla ilgili hazırlanan yayın materyalleri, yurt genelinde tarım il müdürlüklerine, ziraat odalarına, ziraat mühendisleri odalarına, Türk Veteriner Hekimleri Birliği'ne, Türk Tabipler Birliği'ne, Türkiye Eczacılar Birliği'ne ve konuyla ilgili diğer sivil toplum örgütlerine ulaştırıldı.
  
Çalışmalar kapsamında yurt genelindeki tarım il müdürlüklerine 3 değişik formatta toplam 100 bin adet afiş ve 2 değişik formatta toplam 200 bin adet 3 kırımlı liflet hazırlanarak gönderildi.
  
Ulusal ve yerel radyo ve televizyon kanallarında yayınlanmak üzere bir adet 4 dakika 2 saniyelik, bir adet 2 dakika 18 saniyelik eğitim filmi, 4 adet 20 saniyelik uyarı maksatlı spot film, radyolarda yayınlanmak üzere de bir adet 4 dakika 59 sanayilik radyo programı gönderildi.

Haberin Devamı

KUŞ GİRİBİNDEN YENİDEN HASTENEDE

Sivas'ta kuş gribi virüsü taşıyan ve cuma akşamı taburcu edilen 37 yaşındaki Gülten Yeşilırmak, ağrıları artınca, bu sabaha karşı yeniden hastaneye yatırıldı.Yeşilırmak, kendisine telefon ile ulaşan DHA muhabirine, “Durumum kötü. ağrılarım iyice arttı. Beni daha iyi hastanelere sevk etsinler. Kurtulmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Sivas’ın Kangal İlçesi Yellice Köyü'nde yaşayan Gülten Yeşilırmak, 8 Ocak pazar günü saat 18.00 sıralarında yüksek, ateş, öksürük ve halsizlik şikayetiyle Kangal Sabancı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yeşilırmak ve 3 çocuğu buradan sevk edildiği Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde Kuş Gribi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Alınan kan örneklerinin incelenmesi sonucu Gülten Yeşilırmak’ta kuş gribi virüsü olduğu belirlenirken, çocukları Hasan, Ali ve Emel’in test sonuçları negatif çıktı. Gülten Yeşilırmak, 6 gün süren tedavisinin ardından 13 Ocak cuma günü mesai saatinden sonra, taburcu edildi. Çocukları ise annelerinden iki gün önce taburcu oldu.

Haberin Devamı

Köyüne dönen Gülten Yeşilırmak, bu sabaha karşı yeniden rahatsızlandı. Yeşilırmak, saat 03.00’da, yeniden Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde tedavi altına alındı. Yeşilırmak, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, durumunun kötü olduğunu belirterek, “Ağrılarım iyice arttı. Beni daha iyi hastanelere sevk etsinler. Kurtulmak istiyorum. Doktorlar net bir açıklama yapmıyor. Beni neden iyileşmeden taburcu ettiler?” dedi.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Bakteriyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Nazif Elaldı, “Hasta taburcu olurken tamamen iyileşmişti. Bu nedenle taburcu edildi. Hastayı henüz görmedim. Durumunu inceleyeceğim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!