ABD’li albay nescafe istedi biz su verdik

Güncelleme Tarihi:

ABD’li albay nescafe istedi biz su verdik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 00:17

ABD’li Albay Rollinson’u çırılçıplak soyduran Albay Aziz Ergen, "Aslında yanımızda çuval vardı ama az geleceğini düşündüm. En garibime giden bizden sıcak nescafe istemesi oldu" dedi.

SINIRDAKİ askerlerimizin yanına silahlı olarak gelen ABD’li Albay Martin Rollinson’u, çırılçıplak soyunduran Albay Aziz Ergen, tarihi olayı anlatırken, "En çok garibime giden, dağ başında bizden sıcak nescafe, ya da sıcak çikolata istemesi oldu" dedi.

ABD’li albayın, PKK’nın Nazdür kampından geçip yanlarına yaklaştığını belirten Albay Aziz Ergen, bu olayın son derece üzüntü verici olduğunu belirtti. Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayının yankılarının devam ettiği bir dönemde, ABD’li askerin başına çuval geçirmek yerine, soyundurulmasının nedenini Ergen şöyle açıkladı:

NASIL YAŞIYORSUNUZ?

"Aslında yanımızda çuval da bulunuyordu. Ancak albaya çuvalın bile az geleceğini düşündüm. Çünkü, kendisi çok büyük bir saygısızlık yapıyor, emirleri dinlemeden bulunduğumuz yere kadar ısrarcı tutumunu gösterip geldi. Özellikle bulunduğumuz bölgenin etrafının mayınlı olduğu konusunda uyardık. PKK terör örgütünün kampının bulunduğu bölgeden geçerek geldiğini bildiğimiz için kesinlikle albayın iyi niyetli olmadığını anlamıştık."

Albay Aziz Ergen, lambaların ve hiçbir ateşin yanmadığı Kokpitepesi’nde ABD’li albay ile yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Albay Martin Rollinson, yanımıza geldiğinde ’siz bu kayaların, taşların içinde nasıl yaşıyorsunuz. Burada insan yaşayabilir mi?’diye sordu. Ben de ’evet biz burada vatanımız için, bayrağımız için sınırlarımızı korumak için sonuna kadar yaşayacağız. Terörle mücadele için hepimiz her türlü zorluğa katlanırız’ dedim."

Albay bu kez "Sizin burada içecek sıcak çikolatanız, nescafe ya da başka bir şeyiniz yok mu?" diye sorduğunda, Albay Ergen, "Albay Martin, istiyorsanız pet şişe suyumuz var. Size ikram edebiliriz. Çünkü bulunduğumuz bölgenin hassas ve stratejik olması nedeniyle ateş yakma, aydınlatma gibi bir lüksümüz yoktur. Faaliyetlerimizin tamamı gece karanlığında devam etmektedir. O yüzden size sıcak bir şey ikram edemeyeceğiz ama su verebiliriz" dediğini belirtti.

ÇATIŞMA BEKLİYORDUK

ABD’li albay ve Iraklı polislerin gözaltına alınmasından sonra o gece çatışma beklediklerini ve buna göre çok sıkı önlemler aldıklarını belirten Albay Ergen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Irak toprağında ve orada kendi ülkemizin emniyeti için bulunmamız bakımından yapacağımız her türlü faaliyeti ülkemizin milli menfaatlerine zarar vermemesini ön planda tutuyorduk. Her gelişmeyi üst makamlarımıza arz ettik. Yaşadığımız olay orada komutan olarak benim, diğer kahraman subay, astsubay, er ve erbaşlar ile korucularımız için tarihi andır. Andaçlı köy korucularımızın bizimle birlikte canla-başla mücadele vermelerini unutamam."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!