3 ay daha OHAL

Güncelleme Tarihi:

3 ay daha OHAL
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 22:25

FETÖ darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü halin (OHAL) uzatılması dünkü Bakanlar Kurulu’nda ele alındı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki toplantıda Bakanlar Kurulu, MGK’nın tavsiye kararına uyarak OHAL’i 19 Ekim’den itibaren 3 ay daha uzattı.

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda beşinci kez toplanan Bakanlar Kurulu, MGK’da alınan OHAL’in 3 ay daha uzatılması yönündeki tavsiye kararı ele alındı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL’in 90 gün daha uzatıldığını belirterek özetle şunları söyledi:

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

“Halen devam etmekte olan ve 19 Ekim’de sona erecek olan olağanüstü halin 90 günlük ilk sefer uzatılması, 19 Ekim günü gece yarısı 01.00’den itibaren 90 gün süreyle olağanüstü halin yenilenmesi kararıdır. Bu yöndeki karar MGK’nın geçen hafta çarşamba günü yapmış olduğu toplantıda alınan tavsiye kararıdır. Bakanlar Kurulu 20’nci toplantısında bu tavsiye kararına uyarak olağanüstü hali bir kez daha uzatma 3 ay, 90 gün süreyle uzatma kararı almıştır; hayırlı uğurlu olsun.

Haberin Devamı

Türkiye terör örgütlerinin tamamıyla başta FETÖ darbeci örgütü olmak üzere kararlı şekilde mücadelesini sürdürecektir. Bunun için ne gerekiyorsa Türkiye’de, Avrupa Birliği’nin (AB) tabirini kullanalım, devletin terör örgütlerinden arındırılması için ne gerekiyorsa bu adımlar atılacak. Olağanüstü halin vermiş olduğu hukuki imkânlarla bu süreç en kısa zamanda başarıyla tamamlanacaktır.

İSTİHBARAT ELE ALINDI

İstihbarat birimleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bugünkü istihbaratla ilgili sunum terör mücadeledeki istihbarat ve bu istihbaratın niteliği ve bu istihbaratın birimler arasında ortak bir havuzda toplanarak paylaşılması konularıydı.”

‘12 AY YETMEYECEK’ DEMİŞTİ

Darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da toplanan Bakanlar Kurulu’nda 3 aylık OHAL ilan edilmesi kararı alınmış, karar da 21 Temmuz’da yürürlüğe girmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında son yapılan MGK’da OHAL’in 3 ay daha uzatılması yönünde Bakanlar Kurulu’na tavsiyede bulunulmuştu. Erdoğan, 27’nci muhtarlar toplantısında ise OHAL’in 3 ay uzatılmasının Türkiye’nin yararına olduğunu söyleyerek, “Belki 12 ay da yetmeyecek” demişti.

50 BİN ÖĞRETMEN BAKANLIK KADROSUNA

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Meclis’te kurulan kanun hükmünde kararnameler (KHK) komusyonuyla ilgili, “KHK çıkartma yetkisi OHAL kapsamında bütünüyle hükümete aittir. Bizim burada yapmak istediğimiz, eğer diğer partilerin bu konularla ilgili tespitleri, görüşleri varsa bunların bildirilmesidir ve bu sürecin daha düzgün, daha işbirliği içinde yürütülmesini temin etmektir. Yoksa burada bir yetki devri değil” diye konuştu. Kurtulmuş, “Milli Eğitim Bakanlığımızın ekim ayının 9’unda mülakatla 20 bin öğretmeni daha alacağını müjde olarak ifade etmek isterim. Bu öğretmen kardeşlerimizin kalkınmada birinci derece öncelikli bölgelere atanacağını söyleyebilirim. Geçen sene şubat ayında 30 bin öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı’na alınmış ve geçiş süreçlerindeki eğitimleri tamamlandı. 30 bin öğretmenimiz bu ders yılı itibariyle Milli Eğitim’in esas kadrosuna geçmiştir. Böylece bu 20 bin kişiyle birlikte 50 bin yeni öğretmenimizin Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna geçeceğini paylaşmak isterim” dedi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!