Sultanbeyli'de polis müdürü şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Sultanbeylide polis müdürü şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 09:33

SULTANBEYLİ’de sabah saatlerinde meydana gelen çatışmada Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu, 1’i kadın 2 terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

Sultanbeyli'de bu sabah yaşanan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi. Çatışmada Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken ağır yaralandı. Çeken kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ŞEHİDİN BABAEVİNDE YAS / Foto Galeri

Sultanbeylide polis müdürü şehit oldu

Şehit polis müdürü Beyazıt Çeken

Beyazıt Çeken'in cenazesi şehit olduğu hastaneden alınarak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Saat 11.45'te Sultanbeyli Devlet Hastanesi morgundan ambulansa konan şehidin cenazesi iki motorize polis ekibinin eskortluğunda yola çıkarıldı.

Sultanbeylide polis müdürü şehit oldu
Vali Şahin'den saldırılar hakkında önemli açıklama

BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Haberin duyulmasının ardından şehit Müdür Beyazıt Çeken'in, Konya Cihanbeyli'deki baba ocağına ateş düştü.

Şehidin, Gemecik Mahallesi'ndeki babaevine acı haber, 112 Acil Servis ekipleri eşliğinde gelen askeri yetkililer tarafından verildi. Oğullarının şehit olduğunu duyan baba Mehmet Çeken ve eşi Huriye Çeken büyük acı yaşadı.

Baba evini ziyaret eden Cihanbeyli Kaymakam Ahmet Gencer, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kale, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocal, şehidin aile yakınları, mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş baba Mehmet Çeken'e taziye dileklerini iletti.

Haberin duyulmasının ardından şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı. İki çocuk sahibi şehidin babasının da emekli polis memuru olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Şehit Polis Çeken’in yakınları gözyaşlarına boğulurken, amcası Nezir Çeken, yeğeninin şehit olduğu haberini televizyondaki haberlerden öğrendiklerini söyledi. İstanbul’daki çatışmaları televizyondan takip ettiklerini anlatan amca Çeken, "Sabah televizyonu açtığımda alt yazıda yeğenimin ismini gördüm ve şehit olduğunu öğrendim. Şehit olduğu haberini öğrendikten sonra şoka girdik. En son geçtiğimiz Perşembe günü konuşmuştuk. İyi olduğunu söylüyordu" dedi.

Haberin Devamı

ŞEHİT HABERİNİ HABERLERDEN ÖĞRENDİ

Evli ve 2 çocuk babası olan şehit müdür Çeken’in Diş Hekimi eşi Kübra Çeken de tatil için geldiği Konya’da eşinin şehit olduğu haberini aldı. Çocukları 8 yaşındaki Leyla ve 3 yaşındaki Cevdet ile birlikte tatil için geldiği Merkez Selçuklu İlçesi'nde oturan annesi İpek Polsu’nun evinde televizyonda haberleri izlerken, eşinin şehit olduğu haberini alan Kübra Çeken gözyaşlarına boğuldu. Kübra Çeken yakınları tarafından sakinleştirildi. Siteye de Türk Bayrağı asıldı.

Şube Müdürü Beyazıt Çeken’in şehit olması üzerine babası Mehmet Çeken ile eşi Kübra ve çocuklarının düzenlenecek tören için İstanbul’a gitti.

ŞİİR SEVDALISIYDI

3.Sınıf Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken, 1973'te Konya'da doğdu. Askerliğini jandarma komando teğmen olarak yapan Çeken, 1995 yılında Polis Akademisi'ni bitirerek göreve başladı. Evli olduğu öğrenilen Çeken'in şiir yazmayı sevdiği belirtildi. Çeken'in ayrıca bir polis dergisinde anılar ismiyle bir şiiri yayınlanmıştı.

ANILAR

Anılarla yaşamak öyle zor ki;
Ardından akşamlar kadar, anmak seni,
Aramak... Çaresiz ve yorgun,
Mum gölgende ki hayalini.

Haberin Devamı

Öyle zor ki dört mevsim yokluğuna dayanmak,
Gelecekten umutsuz anılarla yaşamak.
Öl ölebilirsen, haydi bitsin yaşam denen saltanat,
Akşam sensiz başlıyor sabah sensiz doğacak.

Ölmek!...
Nedir ki! sensizliğin yanında
Zor olan şey anılarla yaşamak

Sultanbeylide polis müdürü şehit oldu


VALİ'DEN KINAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sultanbeyli'de sabah saatlerinde meydana gelen çatışmada Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in şehit olmasıyla ilgili twitter hesabından bir mesaj yayınlayarak terörü lanetledi ve başsağlığı diledi. Şahin'in mesajında şu ifadeler yer aldı: "Hain terör saldırılarını lanetliyor, Şehit Şube Müdürümüze Allahtan rahmet diliyorum. Ailesinin, polisimizin ve milletimizin başı sağolsun."

Haberin Devamı

Sultanbeylide polis müdürü şehit oldu

SON YOLCULUĞUNA YARIN UĞURLANACAK

Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlenecek.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 10 Ağustos'ta saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi Amirliğine yapılan terör saldırısı sonrasında, inceleme için olay yerine gittiği esnada uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Çeken'in, kaldırıldığı Sultanbeyli Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen şehit olduğu anımsatıldı.

Açıklamada, Adli Tıp Kurumu morgunda bulunan şehit 3. Sınıf Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken'in naaşının, saat 17.00'de İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesinde gerçekleştirilecek törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Konya'ya gönderileceği kaydedildi.

Sultanbeylide polis müdürü şehit oldu
Sultanbeyli'de polise gece bomba sabah kurşun

Sultanbeylide polis müdürü şehit oldu
Sultanbeyli'de çatışma anı kamerada

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!