Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mercedes'i gönderdim

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mercedesi gönderdim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 01:41

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs darbesinin, “tarihe kara bir leke olarak yazıldığını” belirterek, “Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu suçlu oldukları için değil, ibreti âlem olsun diye asıldılar” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Aydın İstasyon Meydanı ve Uşak Atatürk Meydanı’nda yapılan toplu açılış törenlerine katıldı. Diyanet İşleri Başkanı’na zırhlı Mercedes’i tahsis ettiğini de açıklayan Erdoğan özetle şöyle konuştu:

KARA LEKE OLARAK GEÇTİ

“27 Mayıs darbesi, kara bir gün olarak tarihimize yazıldı. 14 Mayıs bu milletin tek parti zulmünden kurtuluş günüyse 27 Mayıs da bu zihniyetin tekrar millete rağmen iktidarı gasp etme günüdür. Türkçe ezan garabetine onun döneminde son verildi. İmam hatip okullarının, Kuran eğitiminin önü onun döneminde açıldı. Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu, suçlu oldukları için değil, ibreti âlem olsun diye asıldılar. Bir daha hiçbir siyasetçi vesayet odaklarıyla mücadeleye girmesin diye yaptılar. Menderes’in akıbeti Demokles’in kılıcı gibi siyasetçilerin tepesinde sallandı. Dikkat edin ne zaman bu milletin evlatları iradelerine sahip çıkmışsa hemen birileri onlara 27 Mayıs ve Menderes’in akıbetini hatırlatır. Bugün de birileri çıkıp resmimi koyuyor altına da ‘yüzde 52 oyla idama mahkum oldu’ diyor. Ondan sonra çeviriyor, ‘şok karar Mursi yüzde 52 oy almasına rağmen idama mahkum oldu’ diyor. Sonra sosyal medyadan bunu çekip alıyorlar. Sonra biz onu demedik bunu demedik, dürüst olun dürüst. Elinizdeki yazılı, görsel medyayla siz neyi ürküteceğinizi zannediyorsunuz.

Haberin Devamı

EY NEW YORK TIMES

27 Mayıs sabahı Türk ordusu vazife başında diye sevinçle manşetler atan gazete bizi Mursi’nin akıbetiyle tehdit ediyor. Gezi olaylarında da bazı CHP milletvekilleri bize benzer tehditlerde bulunmuştu. Devir değişse de aktörler değişse de darbeci zihniyet değişmedi. Nitekim ne zaman millet iradesine yönelik teşebbüs olsa uluslararası medya hemen bunların yanında yer alıyor. 1960’da, 1970’de, 28 Şubat’ta, Gezi’de bu desteği görürsünüz. 27 Mayıs’tan önce Menderes’i baskıcı, İnönü’yü liberal gösteren, cuntacıları batının dostu olarak selamlayan New York Times bugün de aynısını yapıyor. Bu gazetenin kritik dönemlerde Türkiye’yle ilgili haberleri provokasyon kokar. Şimdi bu gazete işi gücü bıraktı bizimle uğraşıyor. NATO ve Amerika’yı göreve çağırıyor. Ey New York Times, Gazze’de 16 gazeteci İsrail uçakları tarafından katledilirken ses çıkarmayan bir basın kuruluşu olarak güya bize basın özgürlüğü dersi vereceksin öyle mi? Şarlatanlıklarına her gün yenilerini ekliyorlar. Bunlar ücretli şarlatanlar, vesayetin tetikçileri. Milletin evlatlarının iktidarda olmalarına tahammül edemiyorlar.

Haberin Devamı

KURUCU MECLİS TEŞEKKÜL EDECEK

7 Haziran seçimleri yeni Türkiye’nin kurucu Meclisi’nin teşekkül edeceği seçim olacak. 15 bin kilometre öteden Türkiye’nin reis-i cumhuruna parmak sallayanlara 7 Haziran’da hak ettiği cevabı vermeye var mısınız? 7 Haziran’da ‘bu ülkede birinci kuvvet basındır’ diyenlere, ‘hayır bu ülkede birinci kuvvet millettir’ demeye var mısınız? öyle bir cevap verin ki Pensilvanya’dan, Kandil’den, Brüksel’den duyulsun. Hangi ittifakları kurarlarsa kursunlar, bizi asla durduramayacaklar.

O MAKAMA AZ BİLE

Diyanet İşleri Başkanı’nın altındaki arabaya taktılar. 320 bin liralık araba. O makama bu az bile. ‘Cumhurbaşkanlığı makamındaki kullanmakta olduğum zırhlı Mercedes’lerden birini kendisine tahsis edeceğim’ dedim ve tahsis ettim. Başbakanımızla da görüşeceğim, bakın Papa’ya uçak tahsis ediyorlar. Tarifeli uçaklarla seyahat etmiyor. Vatikan, en lüks araçlara binecek, yeri geldiğinde Alitalia bir uçağı onun emrine amade kılacak, bizim Diyanet İşleri Başkanımız, tarifeli uçakla veyahut da dolmuş taksi ile mi gidecek? Şimdi bizim de havuzumuz var teklifini yapacağım. Diyanet İşleri Başkanımızın tarifeli uçaklarla gitmesini istemeyeceğiz. Bu makam coğrafyadaki Müslümanların itibarıdır.”

Haberin Devamı

MHP’li yöneticiye gözaltı

MHP Uşak Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Seher Kayıhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “söz ve işaretle” hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. İfadesi alınan ve serbest bırakılan Kayıhan, “Ben Cumhurbaşkanımızı ülkücü selamı ile selamladım. Hakaret etmedim” dedi.

BAKMADAN GEÇME!