Olasılık eleyecek

Güncelleme Tarihi:

Olasılık eleyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2015 01:05

İki günlük TEOG maratonuna giren 8’inci sınıflar dünkü sınavlar arasında en çok matematikte, özellikle olasılık konusuyla ilgili bir soruda zorlandı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ortak sınavların ilk gün oturumları yapıldı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları kapsamında öğrenciler dün Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına girdi. Bilfen İlköğretim Kurumları, Fen Bilimleri Dershanesi uzmanları ve Oğuzkaan Koleji eğitim uzmanları sınavları şöyle değerlendirdi:

RAHAT ÇÖZÜLECEK SORULAR

TÜRKÇE: Dil bilgisi soruları rahat çözülebilecek nitelikte ve oldukça netti. Paragraf soruları öğrencileri zorladı. Anlam bilgisi sorularının soru kökleri ve seçeneklerdeki ifadelerin dikkatlice incelenmesi gereken çeldirici ifadeler içerdiği görüldü. Önceki yıllarda olduğu gibi muhakeme yapabilen öğrencilerin farkı ortaya çıkacak.

Haberin Devamı

MATEMATİK ZORLADI

MATEMATİK: Görseli yorumlama gücü iyi olan çocuklar öne çıkacak. ‘Olasılık’ sorusu eleyici olacak. Soruların zorluk seviyesi sebebiyle birçok öğrenci cevaplarını kontrol etme fırsatı bulamazken zamanı doğru kullanan öğrenciler farklarını ortaya koyacak. Bu yıl geometri kazanımlı sorular fazlaca kullanıldı.

AYET VE HADİS AĞIRLIKTA

DİN KÜLTÜRÜ: Ayet ve hadis sorularının ağırlıkta olduğu bir sınavdı ve yorum soruları olduğu için zorlayıcıydı. Ünitelerdeki konuları genel hatlarıyla öğrenen, bilgiyi doğru kullanmayı bilen öğrencilerin başarılı olabilecekleri bir sınavdı. Sorularda müfredat dışına çıkılmadı, kullanılan kavramlar öğrencinin bilgi düzeyine uygun.

TEOG KİTAPÇIK KUTULARININ KİLİDİ KIRIK

ORDU’da Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu ile Durugil Ortaokulu’na gönderilen kitapçık kutularının kilidinin kırıldığı iddia edildi. Olayın polis tutanağına da yansıdığı, kutuların yeniden mühürlendiği belirtildi. Kilidin kırık olmasının sınav güvenliğini etkilemeyeceğini savunan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri,“Kitapçıklar iki ayrı güvenlik poşetinde bulunuyor. Kutu kilitleri nadiren de olsa nakil sırasında kırılabiliyor. Soruların bulunduğu nakil araçları emniyet görevlisi ve sınav görevlisinin yanında açılıyor. Soruların sızdırılmış olması mümkün değil” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Olasılık eleyecek
Koltuk değnekli, eli alçıda sınava koştular

MÜCADELEMİZ İYİ BİR ANADOLU LİSESİ İÇİN

Özercan Polat (Kartal Yavuz Selim Ortaokulu): Boks maçı yaparken 3 gün önce parmağımı kırdım. İlk başta çok üzüldüm, psikolojim bozuldu. Çok endişelendim ama şimdi sınava giriyorum. Daha fazla stres yaşamamak ve arkadaşlarımla sınava katılmak istedim. Sol elimle soruları çözmeye çalışacağım. Vakit kaybım oluyor ama yapacak bir şey yok. İyi bir Anadolu Lisesi’ne girmek istiyorum.

Elif Düzgün (Kartal Yavuz Selim Ortaokulu): Geçen yıl hodkin lenfoma adı verilen bir rahatsızlık yaşadım. Bir yıl okula ara verdim. Çok zordu ama atlatıyorum. Bu yıl yeniden derslere başladım. İlk dönem sınavım güzeldi. Çalıştım. İyi bir liseye yerleşerek üniversitede çocuk gelişimi bölümünü okumak istiyorum.

Haberin Devamı

KKTC’YE EKSİK KİTAPÇIK GİTTİ

KKTC’deki 79 öğrenciye soru kitapçığı gönderilmedi. Milli Eğitim Bakanlığı, sorunun KKTC Eğitim Bakanlığı’ndan kaynaklandığını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Kıbrıs Eğitim Bakanlığı öğrencilerin bilgisini e-Okul’a geç girdiği için yani teknik bir nedenden eksik soru kitapçığı gönderildi. Öğrenciler mağdur olmayacak ve 16-17 Mayıs’taki mazeret sınavlarına alınacaklar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!