3 bin genç hapiste

Güncelleme Tarihi:

3 bin genç hapiste
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2015 01:41

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, terör örgütü üyeliği suçlamasıyla cezaevlerinde bulunan 3 bin üniversite öğrencisi hakkında; Che Guevara’nın, Deniz Gezmiş’in fotoğrafları, parasız eğitim pankartı, Grup Yorum bileti, yaş pasta, Kazım Koyuncu belgeseli, CD ve boş pet şişeler gibi “komedi” delillerle iddianame düzenlendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ağbaba, “Meşhur olanların sesi duyuluyor, bu öğrencilerimiz ise cezaevinde unutuldu. Bir kumpas sadece AKP’yi hedef alıyorsa haber olabiliyor” dedi. Çocukları cezaevinde olan ailelerle Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, öğrenciler aleyhinde delil kabul edilen bazı posterleri de basına gösterdi. Ağbaba şunları söyledi: “Malatya’da Zirve Yayınevi’nde insan boğazlayanlar serbest, bu çocukların hepsi halen cezaevinde. Kimisi tıpta okuyor, kimisi son sınıfa kadar gelmiş, hepsinin ortak özelliği ise yoksul aile çocukları olmaları. 3 binin üzerinde üniversite öğrencisi cezaevlerinde çürümeye terk edilmiş durumda. 1 Mayıs yürüşüne katılmaları, Grup Yorum konserine katılmaları, aşure gününe katılmaları, bırakın basın açıklaması okumalarını basın açıklamasını dinlemeleri bile ‘terör örgütü üyeliğinden’ ceza alma sebebi. Delil olarak gösterilenler tam bir komedi. Bunlar iddianamelerde var. Yumurta, kırmızı kırık bir şemsiye, fular ve atkı, naylon düdük, saç bandı, megafon, Komünist Manifesto, duvar takvimi, yelek, tişört, yaş pasta, mp3 çalar.

AKP’NİN KORKUSU GENÇLER

AKP’nin iktidara geldiği günden beri uğraştığı bir kesim var: Gençlik; özellikle de solcu, devrimci, aydınlığa ve demokrasiye tutkuyla bağlı öğrenci gençliği.
Çünkü AKP’nin en büyük korkusu gençler. Gençler, polis tarafından dövüldü, öldürüldü, cezaevine yollandı. Cihan Kırmızıgül, sadece bir poşudan yıllarca cezaevinde yattı ve hüküm giydi. Mersin Üniversitesi öğrencisi Duygu Kerimoğlu, Facebook’ta Redhack ile ilgili haberi paylaştığı için aylarca cezaevinde terör örgütü üyeliğinden yattı. Dicle Üniversitesi öğrencisi Rıdvan Çelik, 1 Mayıs kutlamalarına katıldığı için ve slogan attığı görüntüsü olduğu için ceza aldı. Erasmus kapsamında Fransa’daki Lyon Üniversitesi’nden Anadolu Üniversitesi’ne gelen Sevil Sevimli, 1 Mayıs gösterisine ve Grup Yorum konserine katıldığı için terör örgütü üyesi olmakla suçlandı. Erdal Kozan, 18 Haziran Gezi eylemlerine katıldığı için gözaltına alındı, LYS’ye elleri kelepçeli götürüldü. Bu isimler kumpas kurulan gençlerden sadece birkaçı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!