Suriye sınırında astsubay kaçırıldı

Güncelleme Tarihi:

Suriye sınırında astsubay kaçırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 12:44

SURİYE sınırında Kilis’e bağlı Yavuzlu kırsalında kaçakçıların peşinden sınırı geçen bir astsubay kaçırıldı. Alarm durumuna geçilen sınır hattına zırhlı araç sevkiyatı yapıldı.

Haberin Devamı

Olayın iki gün önce meydana geldiği öğrenildi. Askeri kaynaklar kaçırılma olayını doğruladı. Astsubayı kimin kaçırdığı ise henüz netleşmiş değil. Güvenlik birimleri IŞİD veya PKK’nın Suriye kolu PYD güçleri üzerinde yoğunlaşmış durumda. Kaynaklar, astsubayın bulunması ve Türkiye’ye iade edilmesi için MİT’in de devreye girdiğini söylediler.

Suriye sınırında astsubay kaçırıldı

SINIRA ASKERİ SEVKİYAT

Kendisine ulaşılamayan astsubayın IŞİD tarafından kaçırıldığı iddialarının ardından alarm durumuna geçilen sınır hattına, zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Dün gece başlayan ve bugün de aralıklarla devam eden sevkiyat kapsamında Kilis'e gönderilen aralarında obüs ve tankların da bulunduğu zırhlı araçların, astsubayın tutulduğu tahmin edilen Suriye topraklarındaki doğalgaz tesisi yakınlarındaki bölgelerde konuşlandırıldığı bildirildi.

Haberin Devamı


Gaziantep'ten güvenlik önlemleri arasında yola çıkarılan zırhlı araçlar Kilis'e gönderilirken, yetkililer sevkiyatın sürebileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!