Bursa Vali Yardımcısı Özcan emekli oldu

Güncelleme Tarihi:

Bursa Vali Yardımcısı Özcan emekli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2014 03:54

Oğlunun sünnet törenini Osmanlı usulüyle camide yapan ve sosyal medyada tepki çeken Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan’ın bugün itibari ile yaş haddi nedeni ile emekli olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Osmanlı Padişahı Murat Hüdavendigar’ın kabrinin bulunduğu aynı adı taşıyan camii avlusunda oğlu için sünnet töreni düzenleyen Vali Yardımcısı Mehmet Özcan’ın fotoğrafları gündeme bomba gibi düştü.

Bursa Vali Yardımcısı Özcan emekli oldu

Hürriyet.com.tr Bursa Valiliği kaynaklarından Vali Yardımcısı Mehmet Özcan’ın bugün itibariyle emekli olduğunu öğrendi.

OSMANLI USULÜ SÜNNET TÖRENİNDE KARELER İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay/83287/4369/1/26513216/bursa-vali-yardimcisindan-osmanli-usulu-sunnet-toreni

Valilik kaynakları “Sayın Özcan bir süredir izindeydi. Sünnet işleri için izin yapıyordu. Bu tören de son organizasyonu oldu. Vali Bey’in (Münir Karaloğlu) de haberi yoktu böyle bir törenden” dedi.

Haberin Devamı

Bursa Valisi Karaloğlu’nun da ortaya çıkan tören fotoğraflarından rahatsız olduğu iddia edildi.


MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Haberin Devamı

CHP’li Umut Oran ise, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Özcan ile ilgili haberleri Meclis gündemine taşıdı. Oran’ın İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’ya yönelik sunduğu önergesinde şu sorulara yer verdi:
1. Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'ın oğlunun sünneti için söz konusu camide şadırvan önüne taht kurarak düzenlediği mevlit için kimden izni alındı? Camide sünnet mevlidi iznini Bursa Valisi Münir Karaloğlu mu verdi?
2. Kamuya ait bir camiinin özel amaçlı bir etkinliğe tahsisine olanak tanıyan yasal dayanak nedir?
3. Bursa'da daha önce bu şekilde sünnet, düğün için kullanılan başka bir cami/kabir var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve kimlere bu şekilde tahsis edildiler?
4. Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'ın Murat Hüdavendigar'ın kabrinin bulunduğu aynı adı taşıyan camideki bu etkinlik için herhangi bir ödeme yaptı mı? Ödeme yapıldıysa bu kim tarafından karşılandı, valilik bütçesinden mi bireysel olarak kendisi mi bu ödemeyi yaptı?
5. Camiye ibadet ve kabir ziyareti için gelen vatandaşların şikâyetleri hakkında Bursa Müftülüğü hangi işlemleri yaptı? Camide mevlit için Bursa Müftülüğünün herhangi bir dahli var mıdır?
dgokce@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!