Gökçek'in polislere emir verme yetkisi var mı?

Güncelleme Tarihi:

Gökçekin polislere emir verme yetkisi var mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 16:54

CHP, Melih Gökçek'in talimatıyla bir vatandaşın polisler tarafından gözaltına alınması olayını meclise taşıdı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde "Melih Gökçek'in polislere emir verme yetkisi var mıdır" diye soruldu.

Haberin Devamı

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Eskişehir'in Mesudiye ilçesinde yapılan mitingde, kendisini 'hırsız var' pankartı açarak protesto eden vatandaşı gözaltına aldırması üzerine yazılı soru önergesi verdi. Önergede Gökçek'in, konuşurken 'Mahmudiye'de hırsız var' yazılı döviz taşıyan Mesut Öymen isimli gence "Eğer kalkıp bunu CHP adına söylüyorsan o hırsızı ispat etmeyen şerefsizin ta kendisi" diye bağırdığını anımsattı.

Ardından Gökçek'in yakınlardaki bir trafik polisine seslenerek "Polis arkadaşım alır mısın? Ben bu adamdan şikâyetçiyim" dediğini belirten Gök, "Miting alanında görevli trafik polisi, Gökçek'in isteği üzerine Mesut Öymen'i yakalayıp, yanına gelen başka bir polisle birlikte alandan uzaklaştırarak ekip aracına bindirmiş, Mahmudiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürerek, saatlerce orada tutmuşlardır" dedi.

Gök, İçişleri Bakanı Ala'ya şu soruları yöneltti:

1-Melih Gökçek “Hırsız Var” pankartından niçin rahatsız olmuştur?
2-Melih Gökçek’in polislere emir verme yetkisi var mıdır?
3-Polisler hangi yasayla Melih Gökçek’ten aldıkları talimatı uygulamışlardır.
4-“Mahmudiye’de Hırsız Var” pankartı suç mudur? Eğer suçsa Ceza Kanununda yeri nedir
5-Mesut Öymen isimli genç hangi gerekçeyle gözaltına alınmış, hürriyetinden yoksun bırakılmıştır?
6-Olayla ilgili idari bir soruşturma başlatacak mısınız?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!