Hrant’ın arkadaşları: adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Hrant’ın arkadaşları: adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2014 11:26

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de, Ogün Samast tarafından vurularak öldürülmesine ilişkin dava, Yargıtay’ın bozma kararının ardından, İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülürken, duruşmaya katılan Hrant Dink’in arkadaşları, “Biz, ‘vur’ diyenler yargılanmadıkça adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görülen duruşma öncesi adliye önünde toplanan ve kendilerine “Hrant’ın arkadaşları” adını veren grup, “Müsamereyi bırakın, asıl sorumluları yargılayan” ve “faşizme inat, kardeşimizsin Hrant” yazılı pankart açarken, “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant” , ”Öldür diyenler yargılansın” , ”Hrant için adalet için” , ”Biz bitti demeden bu dava bitmez” ve ”Hepimiz Hrant’ın hepimiz Ermeniyiz” şeklinde sloganlar atıp, ellerinde “Katilleri koruyan cinayete ortaktır” , ”Buradayım Ahparıg, 6. yıl” , “geleneği terk et katilleri teslim et” yazılı dövizler taşıdı.

HRANT'IN ARKADAŞLARI İSTANBUL ADALET SARAYI'NDA / FOTO GALERİ

Grup adına basın açıklamasını Hrant Dink’in arkadaşı Ahmet Ümit okudu. Bu cinayetin etrafındaki ittifakın devam ettiğini ve adaletin yerini bulmadığını söyleyen Ümit, “bu davanın üstündeki perde kaldırılmadı. Biz o yüzden buradayız ve adalet nöbetini devam ettiriyoruz. İlginç günlerden geçiyoruz. Yolsuzluk operasyonu sonrası yaşanan gelişmeleri ibretle, hayretle, kızgınlıkla, öfkeyle, kalbimiz acıyarak; özetle çok karmaşık hisler içinde izliyoruz. Biz, bu davayı takip eden adalet arayıcıları, Dink ailesinin avukatları ve sevgili Hrant Dink’in ailesi, mahkeme salonlarında, mahkeme kapılarında, gazete sayfalarında, sokaklarda yıllarca adalet talebimizi dile getirdik. Hrant Dink’in öldürülmesinde payı olan kamu görevlilerinin, ‘görevi ihmal’ gibi gerçeğe hiç de uymayan gerekçelerle ya da kurum içi yasak savma kabilinden yürütülen soruşturmalarla değil, kamuya açık bir mahkemede ve adil bir şekilde yargılanmalarını talep ettik. Bu olmadı. Olmadığı gibi yargılanması istenen kamu görevlileri terfi almaya devam ettiler, devlet içinde üst makamlara kadar tırmandılar. Bakan bile oldular” dedi.

Haberin Devamı

Yolsuzluk soruşturması ile birlikte, dalganın, ilginç bir tesadüfle, yargılanması istenen isimleri de vurduğunu belirten Ahmet Ümit, “İçişleri Bakanı Muammer Güler, soruşturma çerçevesinde oğlu tutuklandığı için istifa etmek zorunda kalırken, emniyette Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Ramazan Akyürek devleti cemaatten arındırmaya yönelik karşı operasyon çerçevesinde yüzlerce polis şefiyle birlikte görevden alınmıştır. Manzara gayet açıktır. Bu yolsuzluk soruşturması olmasa bakan da, polis şefi de görevlerine devam edecekti. Kimse onlara dokunmayacaktı. Birbirlerine dokundular ve görevlerinden oldular. Biz, ‘vur’ diyenler yargılanmadıkça bu gerçeği her duruşmada, her fırsatta dile getireceğiz. Adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Sevgili Hrant Dink’e sesleneceğiz ve ‘buradayız Ahparıg’ diyeceğiz. Ve her 19 Ocak’ta olduğu gibi bu yıl da Agos gazetesinin önünde, Hrant Dink’in vurulduğu yerde olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, duruşmayı izlemek için duruşma salonuna gitti.


BAKMADAN GEÇME!