Güncelleme Tarihi:
Projeye komşu iki otel ile bir işhanı bulunan Ali Durucan ise inşaatı durdurmak için İstanbul 1’inci İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandığını 2 ay sonra öğrendi. Beyoğlu Belediyesi, daha önce “imara kapalı yeşil alan” olarak görünen araziye talip olanlara, “Ancak sera yapabilirsiniz” diyordu. Tuna İnşaat’ın sahibi Turan Tuna, 2004’te Maksim Gazinosu’nu Fahrettin Arslan’dan 11 milyon dolara aldıktan sonra arkasındaki tarihi Majik Sineması ile imara kapalı alanı da katınca dört buçuk dönümlük araziye sahip oldu. Fahrettin Arslan, yıllar önce Maksim’i genişletmek için Anıtlar Yüksek Kurulu onayıyla yapıyı 1’inci dereceden 2’nci derece tarihi esere indirmişti zaten.
Kazı ve deniz suyunu boşaltma çalışmaları sırasında, Ali Durucan’ın otelleriyle iş hanının duvar ve zemininde çatlaklar oluştu. Üstelik proje bittiğinde çevredeki tüm binalar gibi kendi mülklerinin de manzarası kapanacak.
KARAR ULAŞMADI
Durucan, inşaatın durdurulması için İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Büyükşehir ve Beyoğlu Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan şikâyetçi oldu. Aradan bir yılı aşkın süre geçti. Durucan’ın avukatı Ayhan Coşkun, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nde gördü kararı, davayı kazanmışlardı. İnşaat ruhsatı iptal edilmişti. İki ay geçmesine rağmen karar, taraflara ulaşmamıştı. İnşaat da devam ediyordu. Durucan, bu kez kararın inşaat sahiplerine tebliğ edilmesi için mahkemeye başvurdu.