Kaçırılan askerler serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan askerler serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2013 01:09

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Fis köyü yakınlarında yol kesen bir grup PKK'lı tarafından kaçırılan 2 astsubay ile 2 uzman çavuş sabaha karşı serbest bırakılarak BDP heyetine teslim edildi. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, ''Askerler biraz tedirgindi. Onlara tedirgin olmalarını gerektirecek bir durum olmadığını söyledik. Beni tanıyorlardı. Biz de kendilerini alıp Duru Jandarma Karakolu’nda Lice Kaymakamı’na teslim ettik'' dedi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ne bağlı Fis Köyü yakınlarında yol kesen bir grup PKK’lı tarafından kaçırılan 2 astsubay ve 2 uzman çavuş, kaçırılma olayından sonra bölgeye giden BDP heyetine teslim edildi. BDP Diyarbakır il Başkanı Zübeyde Zümrüt başkanlığındaki BDP heyeti 4 askeri, Duru Jandarma Karakolu’nda Lice Kaymakamı Tunahan Efendioğlu ve askeri yetkililere teslim etti. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, "Halk, askerleri PKK’lılardan almıştır ve bölgede operasyon yapılmasını istemediler. Bize teslim ettiler. Biz de alıp yetkililere teslim ettik" dedi.

Lice’deki Fis Ovası’nda dün saat 16.00 sıralarında yol kesen sayıları 4 olarak bildirilen yüzleri kapalı, silahlı PKK’lı grup, Bingöl’deki 49’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli Astsubay Melik Dikyol, Astsubay Hakan Özer ve Uzman Erbaş Uğur Sert ile Erzurum’da görevli Uzman Erbaş Ali Akdemir’i kaçırdı. 3 aracı da ateşe veren PKK’lılar kaçtı.

Haberin Devamı

PKK'LILAR 3 ARACI ATEŞE VERDİ / Foto Galeri

Olayın duyulmasından hemen sonra bölgeye giden BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt başkanlığındaki heyetin temasları sonucu kaçırılan 4 asker, Yolçatı Köyü yakınlarından teslim alınarak saat 03.30 sıralarında Duru Jandarma Karakolu’nda bekleyen Lice Kaymakamı Tunahan Efendioğlu ile askeri yetkililere teslim edildi.

''ASKERLER BİRAZ TEDİRGİNDİ''

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Olaydan hemen sonra bölgede askeri operasyon başlatılması ve durumun gergin olması nedeniyle BDP heyeti olarak bölgeye gittik. Bölge halkı operasyon yapılmaması ve genişlememesi için askerleri PKK’lılardan almıştı. Yaptığımız görüşmeler neticesinde askerleri Yolçatı Köyü yakınlarında teslim aldık. Askerler biraz tedirgindi. Onlara tedirgin olmalarını gerektirecek bir durum olmadığını söyledik. Beni tanıyorlardı. Biz de kendilerini alıp Duru Jandarma Karakolu’nda Lice Kaymakamı’na teslim ettik."

TSK'DAN AÇIKLAMA: ASKERLERİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada serbest bırakılan askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:
''
Bölücü terör örgütü mensupları tarafından, 08 Aralık 2013 saat 15.00’de Diyarbakır/Lice-Kayacık Köyü yol ayrımında, lastik yakmak suretiyle karayolu kesilmiş, araçlar durdurularak kimlik kontrolü ve propaganda yapılmıştır. Yakın köylerden gelen 200-300 kişilik bir grup, olay bölgesinde toplanarak Diyarbakır–Bingöl Karayolunu çift taraflı olarak trafiğe kapatmıştır. Yolu kesen bölücü terör örgütü mensupları tarafından, dört askeri personel kaçırılmış ve personele ait iki sivil araç ile Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine ait bir kamyonet yakılmıştır.

Haberin Devamı

Olayın haber alınmasını müteakip; bölgeye Jandarma Özel Harekât Birlikleri sevk edilerek geniş çaplı operasyon başlatılmış ve operasyona İnsanlı Keşif Uçağı ile havadan destek sağlanmıştır.

Unsurlarımızın bu kararlı tutumu karşısında, kaçırılan dört askeri personel, 09 Aralık 2013 günü saat 03.30’da Diyarbakır/Lice Duru Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edilmiştir.

Söz konusu dört askeri personel, 09 Aralık 2013 günü sabah saatlerinde Diyarbakır Askeri Hastanesine getirilerek sağlık muayenesinden geçirilmiştir. Personelin sağlık durumu iyidir.''

ERDOĞAN: SÜREÇ KARŞITLARI YAPIYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün hastanede yatan şarkıcı Adnan Şenses’i ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Diyarbakır’da kaçırılan askerler için şunları söyledi: “Zaten bunlar sürece zarar vermek isteyenlerin yaptığı eylemler. Hakkari eylemleri yine aynı şekilde sürece zarar vermek isteyenlerin attığı adımlar, yaptığı eylemler. Bunlar da onun bir benzeridir. Fakat her harükalerde tabii biz bu oyuna gelmeden sürece devam edeceğiz. Biran önce askerlerimizi bırakmaları.. Başka bir söylenecek bir söz yok.”

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN KAÇIRILAN ASKERLERLE İLGİLİ KONUŞTU

AK PARTİ DİYARBAKIR İL BAŞKANILIĞI’NA BOMBALI SALDIRI

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na, dün gece saat 22.00 sularında, kimliği belirsiz kişiler tarafından bombalı saldırı yapıldı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin 4 kişi olduğu belirlenirken, el yapımı iki adet bombanın polis noktasından sekip il binasının hemen yanında bulunan bir mağazanın önünde patladığı kaydedildi. Tahrip gücü yüksek ve çiviler ile desteklenen bombaların patlaması ile AK Parti Diyarbakır il binasının hemen yanında bulunan bir mobilya mağazanın camları kırılırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Parti binasında kimsenin olmadığı saatlerde yapılan saldırı sonrası olay yerine gelen polis ekipleri saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

İŞTE OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

POLİSE SES BOMBASI

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişinin öldürülmesini protesto etmek amacıyla Diyarbakır’da düzenlenen gösteride, BDP’lilerle görüşme yapan polise ses bombası atıldı, yaralanan 4 polis, Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Açıklamanın ardından göstericiler polise taş yağdırdı. Polisin de tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahalesiyle ortalık savaş alanına döndü. Olaylarda 6 kişi daha yaralandı.
Yüksekova’da da dün sabah olaylar vardı. Göstericilere gaz bombasıyla müdahale edildi. Kepenklerin kapalı olduğu ilçede olaylar gün boyu sürdü.
Van BDP il binası önünde toplanan yaklaşık 400 kişi, Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar attı.

Haberin Devamı

BANKAYI YAKTILAR

Yüksekova’da akşam saatlerinde Nedim Zeydan Caddesi üzerinde yüzleri maskeli bir grup eylemci, bir banka şubesinin kepenklerini ve camlarını kırarak içeri girdi. Bankayı molotoflarla ateşe veren göstericiler, içerdeki bütün bilgisayar, sandalye, masa ve evrakları dışarı çıkarıp kullanılamaz hale getirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!