Artık dondurmayı bile üfleyerek yiyorum

Güncelleme Tarihi:

Artık dondurmayı bile üfleyerek yiyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2013 02:40

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Anayasa Mahkemesi’nce (AYM) verilen ‘seçilme hakkı ihlal edildi ve tutukluluk makul süreyi aştı’ kararını ziyaretine giden CHP Parti Meclisi üyelerine değerlendirdi.

Haberin Devamı

Balbay’ın değerlendirmeleri şöyle: “Artık dondurmayı üfleyerek yiyorum. Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali olduğunu kabul etmesi çok olumlu. En azından hak ihlali tescillendi. Ülkedeki haksız yargılamalardan geriye dönüşün, adil yargılama yoluna gidişin başlangıcı olmasını diliyorum. Özgürlüğüme kavuşmak, milletvekili olarak görev yapmak istiyorum. Ama bunun ötesinde bu kararın sadece benim için tüm hukuksuzlukların durması ve yeni bir sürecin başlaması için açılan bir kapı olmasını yürekten diliyorum. Yarın tahliye olacakmış gibi hazırım. Cezaevinden çıktıktan sonra kapıda ne söyleyeceklerimi uzunca süre düşündüm. Türkiye’nin normalleşmesini, hukuksuzluğun bitmesini, yeni dönemin başlamasını istiyorum. Ama uzunca bir süre zindan koşullarına da hazırım.”

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Balbay’ın avukatları Anayasa Mahkemesi’nin kararı üzerine yargılamayı yapan mahkemeye tahliye talebiyle dilekçe verdi. 4 sayfalık dilekçede Balbay’ın tahliye taleplerinin bugüne kadar genel nitelikteki, basmakalıp gerekçelerle reddedildiği belirtilerek, “Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının verildikleri anda kesin olduğu, basın aracılığıyla ya da kurumun internet sitesi üzerinden duyurulması halinde, gerekçesinin yazılarak Resmi Gazete’de yayınlanması beklenilmeksizin yargı organlarınca uygulanması hukuk devletinin gereği” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!