YAŞ öncesi Anıtkabir

Güncelleme Tarihi:

YAŞ öncesi Anıtkabir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 01:51

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları dün kış dönemi Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesi Anıtkabir’i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan Başbakan Erdoğan daha sonra Anıtkabir özel defterini imzaladı. Saat 10.25’de Genelkurmay Başkanlığı karargahında başlayacak toplantı için Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanları Anıtkabir’den ayrıldı. Ancak Erdoğan, “Komutanlar yerlerini alana kadar burada dinlenelim” önerisinde bulundu. Erdoğan ve Özel, Anıtkabir komutanının odasına gitti. Anıtkabir askeri yetkilileriyle sohbet eden ve çay içen Erdoğan, ‘Birlik Ziyaret Defteri’ni imzaladı. Erdoğan, Anıtkabir’de yetkililerden ziyaretçi sayılarını öğrendi ve Rusya gezisinde St. Petersburg’ta gördüğü Hermitage Müzesi’ndeki uygulamalar konusunda yetkililere bilgi verdi. Erdoğan, Atatürk’ün eşyalarının muhafazasıyla ilgili de bilgi aldı.

Yeniden yapılanma

Haberin Devamı

YAŞ sonrası yayımlanan bildiride, toplantıda TSK’nın yeniden yapılandırılması çalışmalarının görüşüldüğü belirtildi. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı’nın çalışması olan ordu yapılanmasının, 1. Ordu, 2. Ordu gibi sınıflandırılması yerine, bölgelerin coğrafi ve stratejik durumlarına göre bölgesel ordular olarak planlanması görüşüldü. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki terfi ve atamaların her yıl Ağustos başında yapılan yaz dönemi şurası yerine İçişleri Bakanlığı tarafından yapılanması konuşuldu. Terfi ve atamaların görüşülmediği kış şuralarında uzun bir süredir TSK’da disiplinsizlik, irticai ve bölücü faaliyetler nedeniyle personel ilişkisi kesilmesi gündeme gelmiyor. Bu kural dünkü şurada da bozulmadı ve hiçbir personelin TSK ile ilişkisi kesilmedi. Şura sonrası yayımlanan bildiride ayrıca “Terörizmle mücadelenin değerlendirilmesinin yanısıra, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin (GATA) üniversite olarak yapılandırılmasının” da görüşüldüğü
bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!