Arınç ve Akdoğan "öğrenci evleri" için ne demişti?

Güncelleme Tarihi:

Arınç ve Akdoğan öğrenci evleri için ne demişti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2013 19:53

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam kampında 'öğrenci evleri' ilgili söylediği ileri sürülen sözlere, dün Hükümet kanadından yalanlama gelmişti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, "Kız ve erkeklerin aynı evde kalmasına yönelik bir denetim söz konusu değil" dediler. Konuyla ilgili son açıklamayı Başbakan Erdoğan yaptı. Erdoğan, "Öğrenci evlerinde karmakarışık her şey oluyor. Muhafazakâr parti olarak buna müdahil olmak durumundayız" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın Kızılcahamam kampında öğrenci yurtlarıyla ilgili olarak, “Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali beye bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak” dediği iddia edildi.

ARINÇ: "GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Bu iddialar üzerine dün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin öğrenci evleriyle ilgili sorusu üzerine, “Özel evlerde kalan talebeler denetlenecek veya baskınlar yapılacağı’ şeklindeki yazılanlar gerçeği yansıtmamaktadır” diyerek basında çıkan haberleri yalanladı.

Haberin Devamı

AKDOĞAN: " DENETİM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Öğrenci evleri konusunda bir açıklama da Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'dan geldi. Akdoğan, Twitter'dan yaptığı açıklamada, “Kız ve erkeklerin aynı evde kalmasına yönelik bir denetim söz konusu değil. Evleri nasıl kontrol edeceksin, yok böyle bir şey” demişti.

ERDOĞAN: "MÜSTAKİL EVDE KIZ ERKEK OLUR MU"

Arınç ve Akdoğan'ın bu açıklamalarının ardından son noktayı Başbakan Erdoğan koydu. Erdoğan, Finlandiya’ya hareketi öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında öğrenci evleri konusunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bir defa kız erkek artık karışık yurt dönemini biz kapattık. Şu ana kadar yüzde 75 düzenlemeyi Kredi Yurtlar Kurumu’ndaki çalışmalarımızı da yapmış vaziyetteyiz. Kişilerin müstakil özel evlerinde bir farklı kız, bir farklı genç ikisinin aynı evde kalması ne denli acaba uygun olabilir? Siz kızınıza, oğlunuza böyle bir şeyi hoşgörü ile karşılayabilir misiniz? Kızınıza, çocuğunuza böyle bir şeyi eğer siz uygun buluyorsanız, sizin için hayırlı olsun. Ama eğer bir yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa, biz konuyla ilgili yasal düzenlemeyi de yaparız. Şu anda valiliklerin bu konuda İnisiyatifleri varsa, bu inisiyatifleri de kullanması gerekir. Çünkü bunun bedeli yarın, çok farklı bir şekilde bizim karşımıza gelebilir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!